Άγιος Παΐσιος – Σμαράγδα Σμυρνάιου: Ποια είναι η «γιαγιά ΧατζηΧριστίνα» – Ο ρόλος, το διαζύγιο και η αποβολή

Η Σμαράγδα Σμυρναίου παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή Πάμε Δανάη και τον Άρη Καβατζίκη.

Η ταλαντούχα ηθοποιός, μεταξύ άλλων, μίλησε για τον ρόλο της ως γιαγιά του «Αγίου Παϊσίου» στην ιστορική – βιογραφική σειρά Mega.

«Ήμουν στην Άνδρο στην αδερφό μου. Μου τηλεφώνησε ο Γιώργος Τσιάκκας για τη σειρά, πήρε το τηλέφωνό μου από τον Χρήστο Λούλη. Δέχτηκα τον ρόλο αφού διάβασα το σενάριο παρόλο που έπρεπε να μάθω πολλούς ψαλμούς και βυζαντινά τροπάρια» είπε αρχικά η Σμαράγδα Σμυρναίου.

Επίσης, παραδέχτηκε ότι δεν βλέπει ποτέ τις σκηνές της μετά το γύρισμα: «Δεν θέλω να έχω εικόνα του εαυτού μου. Θέλω να έχω την εσωτερική εικόνα της μεταμόρφωσης μου για το ρόλο. Το να βλέπεις τον εαυτό σου είναι ναρκισσιστική παγίδα. Μπορεί να κολλήσεις σε κάτι που σου αρέσει πολύ και να σε παγιδεύσει».

«Η ΧατζηΧριστίνα στον «Άγιο Παΐσιο» είναι βαθιά θρησκευόμενη, έχει το δικό της εκκλησάκι και με ενδιέφερε πολύ το στοιχείο της προσφυγιάς στη σειρά. Στη ΧατζηΧριστίνα διέβλεψα και ένα στοιχείο χιούμορ, μια ευφυΐα που με ενδιαφέρει πάρα πολύ ως στοιχείο», σημείωσε για τον ρόλο της η Σμαράγδα Σμυρναίου.

Η μοναχική ζωή και το παιδί που δεν ήρθε

Αναφερόμενη στην προσωπική της ζωή, η Σμαράγδα Σμυρναίου αποκάλυψε ότι ζει μόνη της τα τελευταία χρόνια, μετά το διαζύγιο από τον πρώην σύζυγό της. «Την απολαμβάνω τη μοναξιά μου. Είναι ηθελημένη. Μετά από 25 χρόνια συμβίωσης με τον πρώην σύζυγό μου, την πρώτη μέρα που έπρεπε να περπατήσω μόνη δεν μπορούσα. Δεν με περιμένει κανείς στο σπίτι. Η πρώτη αίσθηση μου ήταν ότι έπρεπε να μάθω να περπατάω και μόνη μου», είπε χαρακτηριστικά.

«Εγώ πάντα μέτραγα το πόσο θα πληγωθεί και ο άλλος άνθρωπος. Υπήρχε μια αναστολή μέσα μου. Για μένα ήξερα ότι μπορώ να τα καταφέρω και μόνη» πρόσθεσε η Σμαράγδα Σμυρναίου.

Για το γεγονός ότι δεν έγινε μητέρα αποκάλυψε πως συνέλαβε μία φορά, αλλά απέβαλε και από τότε δεν προσπάθησε ξανά. «Δεν μου επέτρεψε η μητέρα φύση να αποκτήσω παιδιά αλλά έχω τρία υπέροχα ανίψια που τα λατρεύω».

Read More

And More