Άγρια μάχη στην πρωινή ζώνη για το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων, λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Η απόφαση κάποιων καλλιτεχνών να ανέβουν κανονικά στην πίστα το περασμένο Σάββατο 4 Μαρτίου, τέσσερις μόλις ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, φαίνεται πως προκάλεσε αναταραχή στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη.

Ανάμεσά τους η Πάολα, ο Νίκος Βέρτης και ο Γιώργος Τσαλίκης.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Το πρωί της Δευτέρας 6 Μαρτίου, οι εκπομπές της Κατερίνας Καινούργιου και του Γιώργου Λιάγκα ασχολήθηκαν εκτενώς με το θέμα, με τους δυο τους να εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους με τους καλλιτέχνες που αποφάσισαν να εμφανιστούν κανονικά στα νυχτερινά μαγαζιά λίγες ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα. Μάλιστα κατέκριναν και τα λεγόμενά τους για το το ότι πίσω από την εμφάνισή τους, κρύβεται η θέλησή τους να βοηθήσουν, προσφέροντας τα έσοδα από τη βραδιά στις οικογένειες των θυμάτων.

Κατερίνα Καινούργιου

«Έχει γίνει πολύ μεγάλος ντόρος από την απόφαση κάποιων νυχτερινών κέντρων να ανοίξουν το Σάββατο 4/3. Έγινα έξαλλη το Σαββατοκύριακο. Στο συλλογικό πένθος μπορεί να μην πενθούμε τον αδερφό μας, το παιδί μας, τον διπλανό μας, πενθούμε όλοι και έχουμε ψυχοπλακωθεί με όλο αυτό που συμβαίνει.

Οι συγκεκριμένες οικογένειες που έχουν χάσει τα παιδιά τους δεν έχουν ανάγκη από οικονομική ενίσχυση, δεν ζήτησαν κάτι τέτοια. Κάποια νυχτερινά κέντρα θέλησαν να ανοίξουν το μαγαζί και παρ’ όλα αυτά να πουν ότι τα έσοδα θα τα δώσουν εκεί…» ανέφερε αρχικά η Κατερίνα Καινούργιου.

Ενώ σε άλλο σημείο της εκπομπής της πρόσθεσε: «Είναι και άλλοι καλλιτέχνες, μην στοχοποιούμε μόνο την Πάολα. Δεν το πάω προσωπικά στην Πάολα γιατί ξέρω απ’ όσους εμφανίζονται αυτή τη στιγμή σε πίστες, εκείνη είναι η πιο κυρία. Ξέρω πόσο βοηθάει κόσμο, χωρίς να το διαφημίζει. Στην παρούσα φάση – και δεν το λέω μόνο για την Πάολα – όταν μιλάμε για εθνικό πένθος σημαίνει εθνικό πένθος.

Ο κόσμος που πήγε να διασκεδάσει εκεί με προβληματίζει, γιατί έμαθα ότι τα μαγαζιά ήταν κατάμεστα. Τα βάζω και με τον κόσμο που πηγαίνει. Έμαθα ότι ήταν γεμάτα τα μαγαζιά. Ποια είναι η ενσυναίσθηση του κόσμου που πάει και χορεύει στα μπουζούκια; Έμαθα ότι συγκεκριμένο μαγαζί ήταν πιο γεμάτο και από την πρεμιέρα. Ο κόσμος γιατί πήγε;»

Έξαλλος όμως με τους καλλιτέχνες έγινε και ο Γιώργος Λιάγκας λέγοντας πως θα έπρεπε να ντρέπονται.

«Θα τα πω και για τους τραγουδιστές που τραγούδησαν και κοροϊδεύουν τον κόσμο… Τα λεφτά θα πάνε στα νοσοκομεία; Δεν ντρεπόμαστε λίγο σε αυτή τη χώρα; Ζητιάνοι είναι οι άνθρωποι; Έχασαν τα παιδιά τους! Πέθαναν τα παιδιά τους και οι ίδιοι. Είναι ζωντανοί νεκροί. Θα πάνε λέει τα λεφτά στο νοσοκομείο της Λάρισας… Επαίτες είναι οι άνθρωποι; Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο σε αυτή τη χώρα. Να ξανασυστηθούμε. Να ξέρετε ποιους δοξάζετε και ποιους ανεβάζετε! Και τους θεωρείτε ινδάλματα και είδωλα. Είτε είναι καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί».

Η επόμενη ημέρα που έφερε τη… μάχη!

Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή. Τα όσα είπαν οι δυο παρουσιαστές έφεραν την αντίδραση της Φαίης Σκορδά η οποία σήμερα, 7 Μαρτίου εξέφρασε μια άλλη άποψη.

«Πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Το πλαίσιο για μένα είναι του δελτίου. Τελείωσε. Δεν μπορείς από τη μία να είναι αυτό, και από την άλλη να μπαίνουν οι τραγουδιστές και οι ηθοποιοί. Δεν είναι ωραίο, δεν υπάρχει μέτρο για το πένθος και τον πόνο του άλλου. Δεν μπορείς να μετατοπίζεις αυτό που είναι τόσο σοβαρό και πρέπει να σιωπούμε σε κάτι άλλο που αφορά στο lifestyle και αν πήγε ο Τσαλίκης να τραγουδήσει.

Παραμένει το γεγονός ότι έφυγαν τόσα παιδιά και άνθρωποι και εμείς συζητάμε επειδή τέλειωσαν τα θέματα γύρω γύρω για τους τραγουδιστές και τους ηθοποιούς που πήγαν να τραγουδήσουν, λες και αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν στεναχωρηθεί. Λες και η Πάολα πήγε να τραγουδήσει, αλλά λες και είναι κακιά γυναίκα και δεν στενοχωρέθηκε για τα παιδιά; Αλλάζουμε το θέμα, την ουσία. Γι’ αυτό κάποια πράγματα είναι μόνο για τα δελτία ειδήσεων και για συγκεκριμένους δημοσιογράφους, γιατί υπάρχουν και κάποιοι… που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν» ανέφερε σήμερα το πρωί η Φαίη Σκορδά αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Γιώργου Λιάγκα για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα.

Λίγη ώρα αργότερα, η Κατερίνα Καινούργιου παρακολουθώντας όσα είπε η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ εξέφρασε τη διαφωνία της λέγοντας: « Γενικώς, επειδή μιλάμε για μία τεράστια τραγωδία, το λέω και για εμάς και για όλους όσοι μας παρακολουθούν και γενικότερα και σε συναδέλφους να ρίξουμε τους τόνους. Εννοώ, το σημείο είναι η τραγωδία, άνθρωποι όντως πενθούν αυτή τη στιγμή, έχουν χάσει τα παιδιά τους… τους συντρόφους τους… Μιλάμε για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Είναι ασύλληπτο όλο αυτό.

Στο τέλος του Πρωινού, ο Γιώργος Λιάγκας επανήλθε στο θέμα του ανοίγματος των νυχτερινών καταστημάτων και χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο πάνω σε όσα είπε η πρώην σύζυγός του μέσα από την εκπομπή της στον ΣΚΑΪ, στράφηκε εκ νέου κατά της Πάολα. Ο παρουσιαστής σε έντονο ύφος είπε πως θέλει να μάθει πόσα χρήματα έδωσε τελικά η Πάολα στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Με το θέμα ασχολήθηκε σήμερα και η Ελεονώρα Μελέτη μέσα από τη δική της εκπομπή, αλλά και η Σταματίνα Τσιμτσιλή

Read More

And More