Άγριες Μέλισσες: Οι πρωταγωνιστές στην επίσημη πρεμιέρα της Μαρίας Κίτσου στο Εθνικό! [pics]

Δυναμικό «παρών» στην πρεμιέρα της αγαπημένης τηλεοπτικής Λενιώς στο Εθνικό Θέατρο έδωσαν οι συμπρωταγωνιστές της Μαρίας Κίτσου από τις «Άγριες Μέλισσες». Η ταλαντούχα ηθοποιός έκανε επίσημη πρεμιέρα με την παράσταση «Μακμπέθ» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη και πλήθος κόσμου βρέθηκε στο πλευρό της.

Φυσικά, στο Εθνικό Θέατρο για να την στηρίξουν βρέθηκαν οι συμπρωταγωνιστές της από την επιτυχημένη σειρά του Ant1. Ανάμεσά τους ήταν ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, η Έλλη Τρίγγου, η Θεοφανία Παπαθωμά, ο Χρήστος Πλαϊνης, ο Γιώργος Σουξές, ο Αλέξανδρος Καλπακίδης, ο Γιώργος Γεροντιδάκης, η Μαρία Αντουλινάκη και πολλοί ακόμη.

Θεοφανία Παπαθωμά, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Σμαράγδα Καρύδη, Γιάννης Στάνκογλου, Ζέτα Μακρυπούλια

Έλλη Τρίγγου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος

Αλέξανδρος Καλπακίδης, Θεοφανία Παπαθωμά

Γιώργος Γεροντιδάκης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Χρήστος Πλαίνης, Θεοφανία Παπαθωμά, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Κίτσου, Μαρία Αντουλινάκη, Γιώργος Σουξές, Δημήτρης Γκοτσόπουλος

Χρήστος Πλαϊνης με την σύζυγό του

Λίγα λόγια για την παράσταση.

Ο «Μάκμπεθ» του Σαίξπηρ είναι ένα «παραμύθι» για τη βία, για την ηδονή, για την εξουσία, για την τρέλα και κυρίως για τη μήτρα που τα γεννά, και ήρθε στο Εθνικό Θέατρο σε μία μεγάλη συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Γραμμένο σε μια περίοδο πολιτικής και ηθικής κρίσης αποτυπώνει τη μεγάλη τραγωδία του ανθρώπου να διακρίνει το καλό από το κακό, την επιθυμία από τον φόβο, το φως από το σκοτάδι. Το κυνήγι της εξουσίας, η ανασφάλεια και ο φόβος, μήπως αυτή χαθεί, οδηγούν στα μεγαλύτερα εγκλήματα.

Ο Μακμπέθ είναι στρατηγός στον στρατό του Σκώτου βασιλιά Ντάνκαν. Επιστρέφει νικητής και διψασμένος για εξουσία. Υποκινείται από τη σύζυγό του αλλά και από το Πεπρωμένο του. Τρεις μάγισσες του έχουν δώσει το στίγμα της μοίρας του: είναι γραπτό του να γίνει βασιλιάς. Η δίχως όριο φιλοδοξία του τον οδηγεί στα πιο αποτρόπαια εγκλήματα. Ο ένας φόνος οδηγεί σε έναν επόμενο. Η πτώση θα είναι το ίδιο ηχηρή.

Συντελεστές της παράστασης: Νίκος Χατζόπουλος (μετάφραση), Δημήτρης Λιγνάδης (σκηνοθεσία), Εύα Νάθενα (σκηνικά, κοστούμια), Μίνως Μάτσας (μουσική και σχεδιασμός ήχου), Χριστίνα Θανάσουλα (φωτισμοί), Θανάσης Ακοκκαλίδης (κίνηση).

Παίζουν: Βασίλης Καραμπούλας, Μαρία Κίτσου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αναστάσης Λαουλάκoς, Δημήτρης Λιγνάδης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιώργος Μπένος, Γιώργος Μπινιάρης, Ράνια Οικονομίδου, Τζέο Πακίτσας, Ορέστης Τζιόβας και Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος.

Φωτογραφίες: ndp

 

Read More

And More