Αιμίλιος Χειλάκης - Αθηνά Μαξίμου: Θεατρική πρεμιέρα για το γνωστό ζευγάρι!

Αιμίλιος Χειλάκης – Αθηνά Μαξίμου: Θεατρική πρεμιέρα για το γνωστό ζευγάρι! | tlife.gr

Με το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του William Shakespeare θα περιοδεύσουν σε όλη την Ελλάδα φέτος η Αθηνά Μαξίμου και ο Αιμίλιος Χειλάκης. Το γνωστό ζευγάρι ανεβαίνει μαζί στη σκηνή σε ένα από τα πιο ερωτικά και ποιητικά έργα που σκηνοθετεί ο ίδιος ο Αιμίλιος Χειλάκης με τον Μανώλη Δούνια.

Η πρεμιέρα της καλοκαιρινής περιοδείας έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο θέατρο Πέτρας με τους δυο πρωταγωνιστές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής. Τόσο ο Αιμίλιος Χειλάκης όσο και η σύζυγός του Αθηνά Μαξίμου αγαπούν τις προκλήσεις και τους δυνατούς ρόλους και σίγουρα σε αυτήν την παράσταση αναμένεται να ξεδιπλώσουν το υποκριτικό τους ταλέντο!

Αιμίλιος Χειλάκης, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Αθηνά Μαξίμου, Νίκη Παλληκαράκη

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» είναι μια γιορτινή κωμωδία, ένα ερωτικό γαϊτανάκι που σοβαρολογεί χωρίς ποτέ να σοβαρεύεται. Είναι μια σπαρταριστή κωμωδία που όμως έχει σκοτεινό και βίαιο υπόβαθρο. Στο έργο αυτό που υμνεί την φύση και τον έρωτα, το όνειρο μπλέκεται με την πραγματικότητα, ητόρων. φαντασίωση με τον εφιάλτη, η αγνή αγάπη με την ερωτική μανία. Ο μηχανισμός που πυροδοτεί τα πάντα είναι ο έρωτας. Ο έρωτας ανατρέπει την κοινή λογική, μεταμορφώνει, προκαλεί το χάος, πολιορκεί ανθρώπους και θεούς καθώς οι κρυφές επιθυμίες και τα ερωτικά απωθημένα κατευθύνουν τη μοίρα των προσώπων.

Λίγο πριν το γάμο του βασιλιά της Αθήνας Θησέα με την βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη, τέσσερις νέοι καταφεύγουν στο δάσος της Αθήνας για να διεκδικήσουν το ερωτικό αντικείμενο του πόθου τους. Είναι η νύχτα του μεσοκαλόκαιρου – μια νύχτα που όλα μπορούν να συμβούν- οι πιο μύχιες σκέψεις και φαντασιώσεις τους σύντομα θα πραγματοποιηθούν. Στο μυθικό δάσος της Αθήνας έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των ξωτικών: με τον βασιλιά Όμπερον που φιλονικεί με την Τιτάνια και τον Πουκ και ξεκινάει ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και μαγικών παρεμβάσεων. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν στο δάσος καταφθάνει μια ομάδα ερασιτεχνών θεατρίνων. Άνθρωποι και ξωτικά, πραγματικότητα και φαντασία γίνονται ένα κάτω από τον μανδύα του παραμυθιού και του ονείρου. Μέσα στο δάσος – ένα χώρο μαγεμένο, επικίνδυνο – οι φόβοι διογκώνονται, τα πάθη εκφράζονται ανεξέλεγκτα και άνθρωποι και θεοί γίνονται έρμαια του ερωτικού τους πάθους.

Στους κεντρικούς ρόλους ο Αιμίλιος Χειλάκης που αναλαμβάνει τον διπλό ρόλο του Θησέα και του βασιλιά των ξωτικών Όμπερον και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης που θα ερμηνεύσει τον Πάτο, έναν από τους πιο αξιαγάπητους και κωμικούς χαρακτήρες του παγκόσμιου δραματολογίου. Τον ρόλο της βασίλισσας των ξωτικών Τιτάνιας θα ερμηνεύσει η Αθηνά Μαξίμου και τον εμβληματικό Πουκ ο Μιχάλης Σαράντης.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ακόμα ο Αλέξανδρος Βάρθης, η Λένα Δροσάκη, ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς και η Χριστίνα Χειλά- Φαμέλη στους ρόλους των νεαρών εραστών και οι Κρις Ραντάνοφ, Παναγιώτης Κλίνης, Τίτος Λίτινας, Μιχάλης Πανάδης και Κωνσταντίνος Μουταφτσής στους ρόλους των μαστόρων.

Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης

Ελισάβετ Μουτάφη, Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης, Καρυοφιλιά Καραμπέτη

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

READ more