Άκης Πετρετζίκης: Παρουσίασε το νέο βιβλίο του στη Γλυφάδα! Φωτογραφίες

Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παρουσίασε το νέο βιβλίο του «Street Food», στο Kitchen Lab cafe bistro στη Γλυφάδα, συνοδεία… street food σε συνταγές του γνωστού chef.

Ο Άκης Πετρετζίκης τονίζει για το νέο του εγχείρημα: “Φρέσκο, υπερνόστιμο φαγητό που το βλέπεις να μαγειρεύεται και το τρως την ίδια στιγμή, με το χέρι, χωρίς πολλά πολλά. Το καλό street food δεν έχει άσους κρυμμένους στο μανίκι. Όλα γίνονται μπροστά σου, την ώρα που θα το παραγγείλεις. Είναι γρήγορο (ακόμα κι όταν μαγειρεύεται αργά) και αιχμαλωτίζει την προσοχή σου από τη στιγμή που θα το πιάσεις στα χέρια σου”

Και συμπληρώνει: “Επιπλέον, το street food είναι πολυδιάστατο. Πιάτα που συνδέονται με την παράδοση και τις συνήθειες πολλών διαφορετικών περιοχών του πλανήτη, εμφάνιση που δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει και σερβίρισμα που σε προκαλεί να το απολαύσεις όπως ακριβώς κάνεις κέφι εσύ. Με το street food μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Δε σε νοιάζει πού θα το φας, με ποιον τρόπο, αν θα είσαι μόνος ή με παρέα. Πρωταγωνιστής είναι το φαγητό, στην πιο αγνή, απλή αυθεντική μορφή του. Όπως ακριβώς σε αυτές εδώ τις συνταγές, που έχουν στόχο να πλημμυρίσουν το σπίτι σου με αρώματα και γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο”.

Φανερά ευδιάθετος και χαμογελαστός, ο γοητευτικός σεφ υποδέχτηκε τον κόσμο που τον τίμησε με την παρουσία τους, ενώ υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου με ξεχωριστές αφιερώσεις σε όλους όσους το αγόρασαν.

Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE ήταν εκεί και εξασφάλισε πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More