Άκης Πετρετζίκης: Τα κέρδη που είχε τα τελευταία χρόνια

Έπειτα από πέντε πετυχημένα χρόνια λειτουργίας, ο Άκης Πετρετζίκης πήρε την απόφαση να κλείσει οριστικά τα μαγαζιά του με τα πιο γνωστά burgers στην Αθήνα.

Ο πασίγνωστος και πολυαγαπημένος σεφ, το 2016 άνοιξε το πρώτο του μαγαζί στην Αγία Παρασκευή. Ο κόσμος λάτρεψε από την πρώτη στιγμή το μενού του, με τις ουρές που σχηματίστηκαν έξω από το μαγαζί να τον οδηγούν έναν χρόνο αργότερα στα εγκαίνια του δεύτερου εστιατορίου στην Γλυφάδα. (δες εδώ φωτογραφίες από τα μαγαζιά στα οποία έβαλε “λουκέτο” ο γνωστός σεφ)

Το 2020 άνοιξε το τρίτο του μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας.

Στα τέλη του 2022 η είδηση ότι κλείνει το εστιατόριό του στην Γλυφάδα έσκασε σαν «βόμβα». Ακολούθησε το λουκέτο στο πολυσύχναστο στέκι της Αθήνας και πριν από λίγες μέρες έκλεισαν και τα δύο του καταστήματα στην Αγία Παρασκευή.

Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα, το 2020 η εταιρεία του εμφάνισε κέρδη 912.000€ ενώ το 2021 895.000€.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι που συνεργάζονταν με τον πασίγνωστο σεφ, έχουν ήδη αποζημιωθεί.

Ο δρόμος προς τη δόξα

Τον Άκη Πετρετζίκη τον γνωρίσαμε το 2010 μέσα από το τηλεπαιχνίδι του MEGA Master Chef, που βγήκε νικητής.

Από εκείνη την στιγμή και μετά, ο γνωστός σεφ ξεκίνησε μια σειρά από εκπομπές τόσο στην τηλεόραση όσο και στο κανάλι του στο YouTube, οι οποίες ως στόχο είχαν να κάνουν τον κόσμο να αγαπήσει το σπιτικό φαγητό.

Όλα αυτά τα χρόνια κυκλοφόρησε αρκετά βιβλία μαγειρικής με ρεκόρ πωλήσεων και κατάφερε να καταρρίψει μέχρι και ρεκόρ Γκίνες.

Η συνεργασία με τον Τζέιμι Όλιβερ
Το 2015 ο Άκης Πετρετζίκης ξεκίνησε μία συνεργασία με τον Βρετανό σεφ, Τζέιμι Όλιβερ, όταν ο διάσημος σεφ τού έκανε πρόταση να μαγειρέψει μουσακά στο κανάλι του στο YouTube.

 

Read More

And More