Ακόμα μία καθηλωτική εκπομπή δια χειρός Σταύρου Θεοδωράκη ! Τι λέει ο ίδιος στο “T-Life”…

Με ένα θέμα που ενδιαφέρει, που αγγίζει, που συγκλονίζει, με ένα θέμα το οποίο ουσιαστικά αποτελεί ύμνο για την ανθρώπινη ζωή, με το θέμα των μεταμοσχεύσεων αποφάσισε να ασχοληθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην πρώτη εκπομπή του 2012.

Οι ολοκαίνουργιοι “Πρωταγωνιστές” που έρχονται την Κυριακή το βράδυ στους δέκτες μας μέσα από το Mega, ασχολούνται με τις μεταμοσχεύσεις, με τον γνωστό δημοσιογράφο να έχει καταφέρει να καταγράψει με την κάμερα της εκπομπής του, όλη την διαδικασία βήμα προς βήμα, καταφέρνοντας να δημιουργήσει ακόμα μία συγκονιστική εκπομπή, την οποία αναμφισβήτητα αξίζει κανείς τον κόπο να κάτσει να δει τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Οι «Πρωταγωνιστές» ,λοιπόν, παρακολουθούν όλα τα στάδια της μεταμόσχευσης, από την ώρα που χτυπά το τηλέφωνο στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και γνωστοποιεί την ύπαρξη πιθανού δότη, μέχρι την τοποθέτηση των μοσχευμάτων στους λήπτες.

Με άλλα λόγια; Η κινηματογράφηση της εκπομπής ξεκίνησε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 17 / 12 / 2011 στα χειρουργεία του Ευαγγελισμού και ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής 6/ 1/ 2012 σε κεντρικό μαιευτήριο της Αθήνας !

“Αυτό που έχω να πω γι ΄αυτή την εκπομπή είναι το εξής… Οταν θα ΄χει παιχθεί και θα ΄χει τελειώσει, αυτό που θα ΄χει μείνει, θα είναι η δύναμη που επέδειξαν η Κωνσταντίνα και ο Λευτέρης…”, δηλώνει αποκλειστικά στο “T-Life” ο Σταύρος Θεοδωράκης και συνεχίζει :

“Τους θυμάμαι σαν χθες. Ηταν μεσάνυχτα Σαββάτου όταν με ειδοποίησαν ότι ένα παλικάρι που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα (Με τι άλλο; Με την μηχανή του…) θα έσωζε με τα όργανά του 7 ανθρώπους. Την Κωνσταντίνα και τον Λευτέρη ,λοιπον, τους συνάντησα έξω από την εντατική και αφού πρώτα είχα δει το φορείο με τον εγκεφαλικά νεκρό Νικόλα να οδηγείται στο χειρουργείο”, συνεχίζει ο γνωστός δημοσιογράφος για να καταλήξει :

“Το χειρουργείο κράτησε επτά ώρες… Τα όργανα του Νικόλα πήραν τον δρόμο τους για να σώσουν κάποιους άλλους ανθρώπους..”

Οπως καταλαβαίνετε ,λοιπόν, οι “Πρωταγωνιστές” αυτής της εβδομάδας αναμένεται να προκαλέσουν ιδιαίτερη αίσθηση, γι ΄αυτό και όπως σας είπα και πιο πριν, αυτή την εκπομπή δεν θα πρέπει κανείς να την χάσει.

Αναλυτικότερα, στον Σταύρο Θεοδωράκη θα δούμε να μιλούν οι εξής :

* Η Κωνσταντίνα και ο Λευτέρης Αλωνιάτης, αδελφή και γαμπρός 22χρονου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο. Ο Νικόλας νοσηλεύθηκε στην εντατική του Ευαγγελισμού και όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος, οι συγγενείς δώρισαν τα όργανά του.

*Ο Σπύρος Δρακόπουλος, δ/ντης Ά Χειρουργικής Κλινικής – Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Οργάνων του Ευαγγελισμού, ο οποίος εξηγεί πώς από έναν και μόνο δότη μπορούν να σωθούν περισσότερα από 7 άτομα.

* Ο Δημήτρης Ζαρκαλής, επικεφαλής χειρουργικής ομάδας του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, που ελέγχει τα καρδιακά μοσχεύματα και είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά τους.

* Ο Ανδρέας Καραμπίνης, δ/ντης εντατικής Ωνασείου, που τονίζει την ανάγκη για περισσότερα κρεβάτια στις εντατικές.
* Ο 17χρονος Γιώργος Ζαχαράκης, που άφησε το σχολείο του στην Χαλκιδική και μένει κοντά στο Ωνάσειο περιμένοντας μεταμόσχευση καρδιάς.
* Ο Κώστας Ζωγραφιστός, από την Κρήτη, πατέρας δυο παιδιών που τα τελευταία 2 ½ χρόνια ζει με τεχνητή καρδιά και όλες τους οι μετακινήσεις στην πόλη γίνονται παρέα με το «βαλιτσάκι» του.
* Η Δήμητρα Κοσκινά, μια νέα κοπέλα που για δεύτερη φορά έλαβε μόσχευμα νεφρού.
* Η Άννα Πολυμίλη, που για χρόνια έκανε μόνη της αιμοκάθαρση στο σπίτι, σε μια προσπάθεια να έχει μια κανονική ζωή μακριά από τα νοσοκομεία.
* Ο Θανάσης Σκόκος, που έκανε μεταμόσχευση νεφρού στη Γαλλία.
* Ο Βασίλης Παπανικολάου, δ/ντης χειρουργικής κλινικής μεταμοσχεύσεων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.
* Η Αντιγόνη Μαντέκα, αδελφή λήπτη ήπατος στη Θεσσαλονίκη.
* Η Μιράντα Αναστασάκη, συντονίστρια μεταμοσχεύσεων στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παν/κού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης που εξηγεί γιατί τα επαρχιακά νοσοκομεία έχουν περισσότερους δότες από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας.
* Η Μαρία Καρακασίδου–Τσουκαλά, που έχει κάνει μεταμόσχευση καρδιάς και λίγο πριν τα Χριστούγεννα γέννησε ένα κοριτσάκι

Τέλος η εκπομπή θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις και στα παρακάτω ερωτήματα : Γιατί η Ελλάδα είναι η τελευταία στις μεταμοσχεύσεις; Πόσοι άνθρωποι βασανίζονται και πόσοι τελικά πεθαίνουν, επειδή δεν υπάρχουν μοσχεύματα; Πως έλυσε το πρόβλημα η Ισπανία; Πόσα εκατομμύρια ευρώ θα γλύτωνε το εθνικό σύστημα υγείας αν υπήρχαν μοσχεύματα για όλους τους αρρώστους;

Η συνέχεια επί της μικρής οθόνης του Mega την Κυριακή στις 12.05 π.μ.

Read More

And More