Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: «Έχω κάνει bungee jumbing με αμαξίδιο» αποκαλύπτει η Παραολυμπιονίκης

Η Αλεξάνδρα Σταµατοπούλου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στα Παραπολιτικά και την Σάσα Σταμάτη.

Η Παραολυµπιονίκης κολύμβησης, η οποία έχει διαγνωστεί με το σύνδρομο stiff person μιλάει για τη ζωή της, τις επιτυχίες και τις δυσκολίες στην καθημερινότητα, ενώ τονίζει πως ποτέ δεν το έβαλε κάτω και δικαιώθηκε.

Αλεξάνδρα, πριν από λίγες ηµέρες η τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν ανακοίνωσε ότι πάσχει από το σύνδροµο stiff person, κάτι που έχεις και εσύ. Πώς αισθάνθηκες;

Ένιωσα ότι ένας άνθρωπος σε μια ηλικία που έχει πετύχει τόσο πολλά στον χώρο του ξαφνικά βρίσκεται στο πουθενά και καταρρέει όλη του η κοσμοθεωρία. Στην ουσία, ως Αλεξάνδρα, επειδή το βιώνω, δεν μπόρεσα να ταυτιστώ µε την ίδια, αλλά να τη συναισθανθώ στο τι βιώνει, καθώς και εγώ το ζω πολλά χρόνια.

Εσύ πώς ένιωσες όταν σου το ανακοίνωσαν;

Ένιωσα ανακούφιση, γιατί χρειάστηκαν δέκα έτη για να γίνει η διάγνωση. Ενώ είχα τα συµπτώµατα, δηλαδή δυσκολία στη βάδιση, δυσκολία γενικά στην καθημερινότητά µου και αρκετούς πόνους, κάποια στιγμή έδωσαν τη διάγνωση, για να µπορώ να έχω την κατάλληλη αγωγή. Το πήρα πολύ χαλαρά, γιατί υπέφερα πολλά χρόνια. Ήµουν µε κορτιζόνη και δεν ήξερα τι είχα.

Τι σε έκανε να συνεχίσεις;

Το πάθος µου να εξελίσσομαι. Η διάθεση που έχω πάντα και η ανάγκη να ανήκω σε µια ομάδα. Να είμαι ενεργό µέλος της κοινωνίας και να ζω ευχάριστα την καθημερινότητά µου. Στην αρχή έκανα κολύμβηση για θεραπευτικό σκοπό, αλλά στη συνέχεια, όταν διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα ταλέντο, θέλησα να το εξελίξω. Ξεκίνησα θεραπευτική κολύμβηση µετά την προτροπή των γιατρών, εντέλει µου άρεσε η ιδέα τού να αγωνίζοµαι σε επαγγελματικό επίπεδο και θέλησα να ασχοληθώ επαγγελματικά µε αυτό.

Η µεγαλύτερη τρέλα που έχεις κάνει ποια είναι;

Εχω κάνει bungee jumping µε αµαξίδιο.

Read More

And More