Αλέξανδρος Μπουρδούμης: “Η δουλειά μας έχει λάμψη αλλά πολλά σκοτάδια – “Ως εδώ, μη μασήσεις”

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης επισκέφθηκε το διαμέρισμα του Θέμη Γεωργαντά και παραχώρησε μία εκ βαθέων και αποκαλυπτική συνέντευξη.

Πως τοποθετήθηκε στο μεγάλο θέμα των καταγγελιών στο χώρο της υποκριτικής: Η κοινωνία μας έχει βιτρίνες. Λάμψη. Η λάμψη αυτή είναι ελκυστική αλλά έχει και πολλά σκοτάδια. Ο ηθοποιός πρέπει να περπατήσει στο σκοτάδι για να βγει στο φως. Είμαι μαζί με τα κορίτσια και τα αγόρια που βίωσαν το πρόβλημα. Εγώ το έζησα στα 19. Ήμουν μαθητής και συνάντησε ένα σπουδαίο σκηνοθέτη, κάναμε μαθήματα και δημιουργήθηκε μια ιδιαίτερη σχέση. Σε ένα μάθημα έγινε μια κρούση. Τη σταμάτησα. Έπαθα ναυτία μπορώ να σου πω. Μετά φοβήθηκα για επιπτώσεις.  Και σκέφτηκα μήπως μου κάνει κακό; Πέρασε καιρός, ήρθε η συγγνώμη του και η σχέση αποκαταστάθηκε.

Θέλω να δώσω αυτό το μήνυμα. Μη μασήσεις σε τίποτα! Και μπορείς να μιλήσεις και να καταλάβεις ότι δεν τρέχει κάτι. Ως εδώ. Δεν θα μου κάνεις κακό. Θα σε πονέσει θα σε στεναχωρήσει. Αλλά πρέπει να έχεις γερό στομάχι. Η πορεία ενός ηθοποιού έχει πολλές δύσκολες μέρες. Κάθε βράδυ λες τα κατάφερα; Δεν είναι εύκολο. Δυστυχώς όταν γίνεται κάτι όλοι λένε “που πας να μπλέξεις” 

Ο Χαρακτήρας φαίνεται πάνω στη σκηνή. Δε σημαίνει ότι όταν είσαι καλλιτέχνης γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Mπορεί να σε κάνει και χειρότερο άνθρωπο. Ο χαρακτήρας, είναι ο χαρακτήρας….Φαίνεται πάνω στη σκηνή

Η πανδημία βοήθησε να ασχοληθώ περισσότερο με το γιο μας και με τη γυναίκα μου. Τον ζω και είναι υπέροχο. Βλέπω μέρα με την μέρα να μεγαλώνει. Θέλει να είσαι εκεί. 

Πώς του ανακοίνωσε η Λένα ότι είναι έγκυος: Έπαιζα στο θέατρο, έκανα πρόβες στο Άννυ και γυρίσματα. Μου λέει η Λένα θα έρθεις από το σπίτι; Φτάνω, κάθομαι να φάω και συνειδητοποιώ ότι βλέπω ένα κουτί από κάποιο δώρο που έβαζα μέσα χαρτιά και ήταν με κορδέλες περιποιημένο και σκέφτομαι γιατί το έχει βάλει σε κορδέλα. Και γω λέω θα μου έκανε δώρο. Και βγάζω την κορδέλα και είχε μέσα το θετικό τεστ. Ούρλιαζα από τη χαρά μου. Και αυτό είναι πολύ θετικό για τη γυναίκα. Να χαρεί ο άντρας της.

Πως γνωρίστηκε με τη σύζυγό του Λένα Δροσάκη: Δεν την ήξερα, τη θαύμαζα ως ηθοποιό. Την είχα πετύχει σε κάποιες κοινωνικές επαφές αλλά δεν είχαμε μιλήσει. Μιλάω με τον καλό μου φίλο Άγγελο Μπούρα. Του λέω παίζεις σε μια παράσταση φέτος . Στο Όριεντ Εξπρές” με την Κάτια Δανδουλάκη. Βρήκα ευκαιρία και πάω στην παράσταση και τη βλέπω. Και εκείνο το βράδυ ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, βγήκαμε οι 3 μας. Μετά, ο Άγγελος αποσύρθηκε και έγινε η πρώτη επαφή. Και στους 9 μήνες ήρθε και η εγκυμοσύνη της. Και από τότε πορευόμαστε μαζί και είναι χαρούμενος και περήφανος που είναι η Λένα γυναίκα μου.

Στο εξομολογητήριο, ο Αλέξανδρος ήταν ιδιαίτερα ειλικρινής!

Γιατί έχει τσακωθεί με τη Λένα; Το πρόβλημά μου είναι ότι αφαιρούμαι. Ξεχνιέμαι. Μια διάσπαση προσοχής πρέπει να την είχα. Μπορεί να μου πει κάτι και να το ξεχάσω και αυτός είναι ένας λόγος που τσακωνόμαστε.

Της έχει πει ποτέ ψέματα; Tης είπα ένα ψέμα, απέκρυψα κάτι. Το μετάνιωσα, ζήτησα συγγνώμη και αυτό βοήθησε τη σχέση μας και είναι καλύτερη

Read More

And More