Αλέξανδρος Βέλιος: Πώς έζησε τις τελευταίες του ώρες – Σε ποιον ζήτησε να εκφωνήσει τον επικήδειο του;

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών για την εκταφή της σορού του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, ώστε να διαπιστωθεί αν χορηγήθηκε ειδική ένεση για ευθανασία, οι αποκαλύψεις συγκλονίζουν. Ο καλός του φίλος και ακαδημαϊκός Θεοδόσης Τάσιος μιλά στη Freddo και αποκαλύπτει όλα όσα του είπε ο δημοσιογράφος, πριν το θάνατό του.

«Το Σάββατο το βράδυ, πριν τη μοιραία Κυριακή, μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Ήταν ήρεμος και είπε: “Τώρα ακόμη μπορώ και απλώνω το χέρι μου για να πιω νερό. Φοβάμαι όμως, ότι μπορεί αύριο το πρωί να μην μπορώ να κάνω ούτε αυτό. Είμαι πολύ αδύναμος πλέον” », αποκαλύπτει ο κ. Τάσιος και προσθέτει: «Με τον Αλέξανδρο δεν ήμουν πολύ φίλος, ούτε από παλιά. Απλώς στους δυσμάς του βίου του δέχτηκα ένα τηλεφώνημα όπου μου ζητούσε να παρουσιάσω το βιβλίο του. Από εκεί και πέρα δέσαμε… Ο Αλέξανδρος μου έλεγε ό,τι ακριβώς έγραψε και στο βιβλίο του… Υπήρχε μια συνέπεια μεταξύ των γραπτών και του λόγου του».

Τέλος, μιλώντας για τις τελευταίες κουβέντες που αντάλλαξαν πριν το θάνατό του, είπε: «Μου τηλεφώνησε το Σάββατο πριν φύγει από τη ζωή. Μου ζήτησε να μιλήσω πρώτος στην κηδεία του. Εγώ έσπευσα να το δεχτώ και μετά άλλαξα τη συζήτηση και αναφέρθηκα στο ότι πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για μια ευρύτερη θανατολογική μελέτη και συζήτηση για την απόρριψη των στερεότυπων μασκών. Εκείνη ήταν η τελευταία μας επικοινωνία. Μου ανέφερε πως δεν έχουν αλλάξει οι θέσεις του για το θέμα της ευθανασίας».

Read More

And More