Αλέξης Γεωργούλης: Καλεί τον κόσμο σε εθελοντική αιμοδοσία στη Λάρισα! [video]

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη γενέτειρά του τη Λάρισα βρίσκεται αυτήν  τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας λόγω κορονοϊού ο Αλέξης Γεωργούλης. Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, βρέθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, συνάντησε την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου και έστειλε μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, ο Αλέξης Γεωργούλης μέσα από τα social media του κάλεσε τους πολίτες να δώσουν αίμα. Δεδομένης της κατάστασης λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, πολλοί εθελοντές αιμοδότες μένουν στο σπίτι και δεν προσέρχονται να δώσουν αίμα. Ωστόσο, υπάρχουν ευπαθείς ομάδες που τους έχουν ανάγκη. Έτσι, και στη Λάρισα υπάρχει Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας που πληρεί όλους τους απαραίτητους κανόνες προστασίας για τους αιμοδότες. Εκεί βρέθηκε και ο Αλέξης Γεωργούλης και μας ενημέρωσε πως το μόνο που έχουν να κάνουν οι εθελοντές αιμοδότες είναι να στείλουν 4 στο 13033 και να βρεθούν εκεί για να δώσουν αίμα.

Ο ίδιος μάλιστα, αν και ήθελε να το κάνει, επειδή τους τελευταίους τρεις μήνες είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό –λόγω των καθηκόντων του στην Ευρωβουλή- δεν τα κατάφερε να δώσει αίμα.

«Με το σύνθημα Μένουμε σπίτι εκτός αν δίνουμε αίμα, διοργανώνεται και νέα εβδομαδιαία υπαίθρια Αιμοδοσία στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας από την Δευτέρα 30 Μαρτίου μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου στις 9-1 το πρωί από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου με την συνδρομή του Δήμου Λαρισαίων και του Ερυθρού Σταυρού υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι αιμοδότες για την μετακίνησή τους στο χώρο μπορούν να στείλουν μήνυμα στο #13033 επιλέγοντας τον #κωδικός4 ή εναλλακτικά με χρήση ιδιόχειρης αίτησης.

#δίνουμεαιμα_σώζουμεζωες #αιμοδοσία #staysafe

#togetherwecan», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Γεωργούλης.

 

Read More

And More