Αλέξης Κούγιας για τον Νότη Σφακιανάκη: “Τον διαπόμπευσαν με ψευδείς ειδήσεις!”

Όπως έγινε γνωστό, επ’ αόριστον αναβλήθηκε η δίκη του Νότη Σφακιανάκη, ο οποίος επρόκειτο να δικαστεί την περασμένη Τετάρτη, έπειτα από συνεννόηση του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, με την Εισαγγελία.

Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στη Σπυριδούλα Τριάντου για το Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά και τόνισε ότι: «Για την πρώτη κατηγορία δεν μπορούμε να προβάλλουμε τίποτα, γιατί πράγματι κατείχε ένα όπλο χωρίς άδεια, παρά το ότι επί 17 χρόνια είχε έννομη άδεια. Τα τελευταία τρία χρόνια, και ειδικά μετά τις δηλώσεις του για τα μνημόνια, δεν του ανανέωσαν την άδεια. Μετά την συμφωνία της Τετάρτης να μην εισαχθεί η δικογραφία για εκδίκαση, αφού ο κύριος Νότης Σφακιανάκης έχει αφεθεί ελεύθερος και, λόγω COVID, η φύση της υποθέσεως δεν είναι από αυτές των οποίων επιτρέπεται η εκδίκαση με κυβερνητική απόφαση. Μας δίνεται ο χρόνος να ανανεώσουμε την παλιά άδεια ή να εκδώσουμε νέα άδεια, καθώς ο Νότης Σφακιανάκης τηρεί όλες τις προϋποθέσεις».

Ακόμα, ο κ. Κούγιας συνέχισε επισημαίνοντας: «Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη κατηγορία, ο ανακριτής εξαρχής ήταν κατηγορηματικός ότι δεν έχει σχέση με τη χρήση ναρκωτικών. Αν γινόταν την Τετάρτη το δικαστήριο, θα αποδεικνύαμε τι έχει γίνει ακριβώς και είμαι βέβαιος πως θα αθωωθεί. Αυτό που έχει στεναχωρήσει τόσο εκείνον όσο και εμένα είναι η διαπόμπευση του» και πρόσθεσε: «Με παράνομο τρόπο, η Αστυνομία δέκα λεπτά μετά τη σύλληψη του, δημοσιοποίησε το γεγονός και, έτσι, από τις 11 το βράδυ όλα τα sites είχαν το όνομα του, ενώ στη συνέχεια συνδικαλιστές της Αστυνομίας παρανόμως δημοσιοποιούσαν το περιεχόμενο των φακέλων που αφορούν την αδειοδότηση του για την κατοχή όπλου και διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις».

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας δήλωσε στη Secret πως θεωρεί απαράδεχτη την κίνηση των αστυνομικών να φορέσουν χειροπέδες στον καλλιτέχνη. «Η πλέον ακραία συμπεριφορά ήταν αυτή του να δεσμεύσουν τον κ. Σφακιανάκη με χειροπέδες, λες και ήταν κακοποιός και ή θα αποδράσει ή θα επιτεθεί στους αστυνομικούς. Για ό,τι παράνομο έχει συμβεί εις βάρος του θα συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες αν θα κάνουμε μηνύσεις και αγωγές. Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα στενοχωρημένος, γιατί 17 χρόνια είχε άδεια και τώρα κατηγορείται, ενώ οι ίδιοι κίνδυνοι παραμένουν. Φυσικά και στενοχωρήθηκε πολύ με τις διαρροές της Αστυνομίας, που παρουσίαζε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, που αφορούν τη χρήση ναρκωτικών ουσιών».

Read More

And More