Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: Καταρρέει το κατηγορητήριο – Εν αναμονή της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου για την αίτηση ακύρωσης της προδικασίας, που κατέθεσε ο Δημήτρης Λιγνάδης. Σε λίγο αναμένεται η έκδοση του σχετικού βουλεύματος. Αν το εν λόγω αίτημα δεν γίνει δεκτό, ο Λιγνάδης θα απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή για τις δύο κατηγορίες για βιασμό.

Ο Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης για το αίτημα της πλευράς του πελάτη του, τόνισε ότι παρέδωσαν στα μέλη του συμβουλίου αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι καταγγελλόμενοι βιασμοί τον Αύγουστο του 2010 και τον Αύγουστο του 2015 δεν έχουν τελεστεί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, από τα στοιχεία αυτά αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν στους τόπους που καταγγέλλονται ότι τελέστηκαν τα εγκλήματα και έκανε λόγω για κατάρρευση του κατηγορητηρίου.

«Πριν από λίγο τελείωσε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του συμβουλίου πλημμελειοδικών, το οποίο συζήτησε τις ενστάσεις ακυρότητας που υποβάλλαμε εχθές. Έγινε μία διεξοδική συζήτηση, ασυνήθης για τέτοιου είδους για διαδικασίες. Ο κύριος Πρόεδρος μας ζήτησε και παραδώσαμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι και στους δύο χρόνους που αναφέρονται οι φερόμενοι βιασμοί εις βάρος του εντολέα μου, ο κ. Λιγνάδης βρισκόταν σε άλλα μέρη» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More