Αλίκη Βουγιουκλάκη: Όταν ήταν ακόμα μελαχρινή και διασκέδαζε με τον Μάριο Πλωρίτη! Σπάνια φωτογραφία

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Όταν ήταν ακόμα μελαχρινή και διασκέδαζε με τον Μάριο Πλωρίτη! Σπάνια φωτογραφία | tlife.gr

Στα πρώτα της βήματα η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν καστανή αλλά πάντα χαριτωμένη και με το νάζι και το μπρίο που είχε πάντα! Στα τέλη του 1950 το «Ποντικάκι», γνώρισε τον Μάριο Πλωρίτη. Λογοτέχης, άνθρωπος του θεάτρου, σκηνοθέτης, γοήτευσε την Αλίκη και έγινε μέντοράς της! Ο Μάριος Πλωρίτης ήταν εκείνος που έπεισε την μεγάλη μας σταρ να γίνει από καστανή, ξανθιά!

O δημιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης ανέσυρε από το πλούσιο αρχείο του και δημοσίευσε στο instagram μια σπάνια φωτογραφία με την Αλίκη και τον Μάριο Πλωρίτη να διασκεδάζουν ως ζευγάρι στον Τσιτσάνη!

Διάβασε όσα έγραψε: Φωτο με την Αλίκη στα τέλη της δεκαετίας του ’50 με τον τότε σύντροφο της Μάριο Πλωριτη (αριστερά) να διασκεδάζουν με τις επιτυχίες του σπουδαίου Βασίλη Τσιτσανη (δεξιά) στο κοσμικό κέντρο «Φαληρικον» στις Τζιτζιφιες. Ένα από τα θρυλικοτερα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας που ξεκίνησε την λειτουργία του το 1958 και μεσουρανησε για είκοσι πέντε χρόνια, με τα μεγαλύτερα αστέρια του λαϊκού και ρεμπετικου τραγουδιού να έχουν περάσει από το παλκο του. Για την Αλίκη ο Μάριος Πλωριτης υπήρξε ο θεατρικός της μέντορας, ο μεγάλος θεατρανθρωπος που με τις γνώσεις και τις πολύτιμες συμβουλές του, της δίδαξε σημαντικά πράγματα και βοηθησε στην εξέλιξη της καριέρας της. Ήταν αυτός που την προέτρεψε να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών της και την πρότεινε στον σημαντικό ηθοποιό Κώστα Μουσουρη σε μεγάλες παραστάσεις ως συμπρωταγωνιστρια, εκτοξευοντας έτσι την καριέρα της στην κορυφή και το έναυσμα τρία χρόνια μετά ως μεγάλη θιασαρχης.

READ more