Aλλάζει η ώρα την Κυριακή!

Την Κυριακή στις 4:00 τα χαράματα, πρέπει να γυρίσεις το ρολόι σου μία ώρα πίσω, να το βάλεις δηλαδή 3:00. Πλέον λέμε κι επίσημα καλό χειμώνα!

Στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, μιας και συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως.

Το πιο πιθανό είναι να βγεις λιγάκι εκτός προγράμματος εις ό,τι αφορά τον ύπνο σου. Γι’αυτό υπάρχουν κάποια έξυπνα τρικς για να επανέλθεις στους φυσιολογικούς σου ρυθμούς. Πρέπει να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να ξεκουραστείς. Ο νυχτερινός ύπνος πρέπει να είναι τουλάχιστον επτάμισι ώρες.

Πριν πας στο κρεβάτι, φρόντισε η κρεβατοκάμαρά σου να είναι χώρος ηρεμίας. Χαμηλός φωτισμός, όχι ακαταστασία και κρεβάτι έτσι στρωμένο ώστε να σας καλεί να χωθείτε κάτω από τα σκεπάσματα είναι βασικές προϋποθέσεις για ένα σωστό ύπνο. Ενα ελαφρύ άρωμα λεβάντας στο χώρο θα βοηθήσει να χαλαρώσεις.

Βεβαιώσου ότι ο χώρος είναι τελείως σκοτεινός. Έστω και λίγο φως, ακόμα κι αν είναι αυτό από την οθόνη της τηλεόρασης, που νομίζεις πως σε νανουρίζει, περνά μέσα από τα κλειστά σου βλέφαρα και δεν σε αφήνει να κοιμηθείς. Προτίμησε να έχεις βαριές κουρτίνες στα παράθυρα, ώστε να μην μπαίνει φως από το δρόμο. Φρόντισε να πέφτεις στο κρεβάτι την ίδια ώρα κάθε μέρα. Αυτό θα βοηθήσει πολύ το βιολογικό σου ρολόι να λειτουργεί κανονικά. Αν τώρα δεν σε παίρνει ο ύπνος, ύστερα από περίπου είκοσι λεπτά καλά θα κάνεις να σηκωθείς και να ασχοληθείς με κάτι άλλο. Η αδυναμία να κοιμηθείς θα σε εκνευρίσει, παρά θα έχει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Αν είσαι από αυτές που κοιμούνται λίγες ώρες και θέλεις να τις αυξήσεις, αύξησε την κούρασή σου στη διάρκεια της ημέρας. Απογευματικό κολύμπι ή τρέξιμο θα βοηθήσει ώστε να κοιμηθείς νωρίτερα και καλύτερα. Αντικατέστησε τη βραδινή τηλεθέαση με ακρόαση απαλής μουσικής. Κι αυτό θα βοηθήσει.

Τέλος, συνδυασμός μαγνησίου και καλίου θα συμβάλουν στον καλό ύπνο.

Read More

And More