Αμερικανικές εκλογές: Είναι επίσημο! Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν

Τέλος παίρνει το θρίλερ με την εκλογή νέου προέδρου στις ΗΠΑ. Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν είναι αυτός που θα ανέβει τα σκαλιά του Λευκού Οίκου. «Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών».

Κερδίζοντας την  Πενσιλβάνια εξασφαλίζει 20 εκλέκτορες και την προεδρία των ΗΠΑ.  

Στην πολιτεία της Αριζόνα, με καταμετρημένο το 97% των εκτιμώμενων ψήφων μέχρι τώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 48,9% των ψήφων και ο Τζο Μπάιντεν 49,5%, σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research.

Γράφει ιστορία η Καμάλα Χάρις
Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η χώρα θα έχει γυναίκα αντιπρόεδρο, την Κάμαλα Χάρις, 56 ετών, που θα είναι επίσης η πρώτη αφροαμερικανή που καταλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση..

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει μέχρι τώρα αναγνωρίσει την ήττα του και είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει να αμφισβητεί τα αποτελέσματα, κάνοντας λόγο για νοθεία, που δεν έχει επαληθευθεί μέχρι τώρα.

Είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που δεν κερδίζει δεύτερη θητεία μετά τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο το 1992.

Ό,τι κι αν πει ο Ντόναλντ Τραμπ, η ημερομηνία μεταβίβασης της εξουσίας αναφέρεται στο Σύνταγμα και είναι η 20ή Ιανουαρίου. Μέχρι τότε οι πολιτείες θα επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματά τους και οι 538 μεγάλοι εκλέκτορες θα συναντηθούν τον Δεκέμβριο για να ορίσουν επίσημα τον πρόεδρο.

Πηγή: Νewsit

Read More

And More