Αναδιώτης για Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη: «Θα ήμουν ο πρώτος που θα τους συγχωρούσε»

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Νίκος Αναδιώτης και μίλησε για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορούνται για σεξουαλικά εγκλήματα.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι η μεγαλύτερη τιμωρία για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι η φυλακή ή το ότι ο κόσμος έμαθε όλα όσα έκαναν και τους γύρισε την πλάτη, απάντησε:

«Δεν ξέρω πώς θα ακουστεί, αλλά αυτή είναι η αλήθεια μου και οφείλω να την πω. Δεν εύχομαι κανένας άνθρωπος να είναι στη φυλακή. Ευχή μου είναι ο άνθρωπος να μετανοεί και να επανέρχεται στα λογικά του. Η τιμωρία του καθενός δεν είναι αυτό που πιστεύουμε, αλλά το τι συμβαίνει μέσα του».

Αν μετανοούσαν πραγματικά, θα τους συγχωρούσε; «Θα ήμουν ο πρώτος που θα τους συγχωρούσε. Το να κάνουμε όμως μια πράξη και μετά να ζητήσουμε συγγνώμη, δεν αρκεί. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για το τι κάνουμε στη ζωή μας, γιατί μερικές πράξεις είναι μη αναστρέψιμες. Σαφώς ζούμε σε μια κοινωνία που υπάρχουν νόμοι, αν λοιπόν η κοινωνία και οι αρμόδιες αρχές κρίνουν ότι ο άνθρωπος πρέπει να τιμωρηθεί με αυτόν τον τρόπο, το αποδεχόμαστε», είπε ο Νίκος Αναδιώτης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου κατηγορούμενος για τέσσερις συνολικά βιασμούς, ενώ ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού και θα βρεθεί στο εδώλειο στις 18 Μαρτίου 2022.

Η συνέντευξη του Νίκου Αναδιώτη δόθηκε στο περιοδικό ΕΓΩ.

Read More

And More