Ανδρέας Φυλακτού: Ποιος είναι ο ηθοποιός που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση στην Κύπρο και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Ο Ανδρέας Φυλακτού, είναι ο πρώτος άντρας που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση στην Κύπρο. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για τη Μεγαλόνησο.

Όπως είπε στη Χριστιάνα Αριστοτέλους, καλέστηκε από γνωστό σκηνοθέτη για ακρόαση που του ζήτησε να τον δει γυμνό. «Ξέρεις θα είναι γυμνός ο ρόλος και πρέπει να σε δω γυμνό. Και αφού σε δω γυμνό να σου βάλω κάποιες συνθήκες τις όποιες πρέπει να διεκπαιρεώσεις όντας γυμνός. Στη δική μου την περίπτωση το αντέκρουσα και σηκώθηκα και έφυγα. Όταν το μοιράστηκα αυτό το περιστατικό με συναδέλφους υπήρξε περίπτωση που ο συνάδελφος δεν το αντέκρουσε, όπως εγώ και να σηκωθεί να φύγει και κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Από το ίδιο άτομο. Η μια περίπτωση έγινε στην Ελλάδα και η άλλη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης στην Κύπρο» εξομολογήθηκε ο Ανδρέας Φυλακτού

Ποιος είναι όμως ο Ανδρέας Φυλακτού;

Ο Ανδρέας Φυλακτού γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1984 στην Λεμεσό της Κύπρου.

Το 2008 αποφοίτησε από τη δραματική σχολή και από τότε, έχει πάρει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός και ως βοηθός σκηνοθέτη.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andreas Phylactou (@andreas.phylactou)

Ασχολείται επαγγελματικά με τον χορό, κλασσικό και σύγχρονο. Τον Ιανουάριο 2008 συμμετείχε στην πρώτη ινδική (bollywood) κινηματογραφική παραγωγή που γυρίστηκε στην Ελλάδα, “Tashan”.

Στην κυπριακή τηλεόραση έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ενώ στην Ελλάδα τον έχουμε απολαύσει στις εξής δουλειές: Κάρμα, Καταιγίδα, Μαύρα Μεσάνυχτα, Μηδέν, Μόνο μια φορά, ο Άντρας των ονείρων μου, Στην άκρη του Παραδείσου, στο Τατουάζ και στις 8 Λέξεις.

Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Instagram, λατρεύει τα ταξίδια και τα ζώα. Στην Ελλάδα ζούσε για χρόνια, αλλά επέστρεψε στην Κύπρο, όταν περνούσε μια πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή του.

«Έφυγα όταν βαρέθηκα και ένιωσα ότι δεν έκανα κάτι ουσιαστικό, που να μου αρέσει. Είχα την ανάγκη να αναζητήσω άλλα πράγματα και να ξεφύγω από μια κατάσταση που με έκανε να νιώθω πιεσμένος. Περνούσα μια πολύ δύσκολη περίοδο μετά από ένα διαζύγιο και ήθελα να πάω κάπου μακριά για να μπορέσω να αναπνεύσω. Προσωπική ήταν η αφορμή. Τα αίτια ήταν διάφορα. Όπως οι επαγγελματικές ανησυχίες, το γεγονός πως χρειαζόμουν να γνωρίσω καινούργια πράγματα, άλλον κόσμο, άλλες χώρες. Κάθε φορά χρειάζεσαι μια κλωτσιά για να προχωρήσεις μπροστά. Αυτή η κλωτσιά ήρθε από τα προσωπικά μου» είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα reporter.com.cy.

Με πληροφορίες από Alpha News Κύπρου

Πηγή φωτογραφιών: Instagram

Read More

And More