Ανδρέας Λέοντας: Ο νικητής του X Factor μιλάει στο TLIFE για το νέο του τραγούδι, την οικογένειά του και τον έρωτα!

Όταν κάνεις κλισέ ερωτήσεις, οι απαντήσεις είναι σχεδόν αναμενόμενες. Τι θα μπορούσε να έχει “πρώτο ρόλο” στη ζωή ενός 21χρονου -έχει γενέθλια σε δύο μήνες- που ονειρεύεται να κάνει καριέρα στο τραγούδι; Τι άλλο θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος που έμαθε μουσική παράλληλα με την αλφάβητο, όταν του ζητήσεις να βάλει προτεραιότητες; Αυτό ακριβώς που απάντησε και ο Ανδρέας Λέοντας στο TLIFE. “Αυτή την περίοδο τον πρώτο ρόλο στη ζωή μου έχει το τραγούδι. Έχω αφοσιωθεί 100% σε αυτό κι έχω αφήσει λίγο πιο πίσω όλα τα υπόλοιπα. Θέλω να επικεντρωθώ στη δουλειά μου και να εξελιχθώ όσο περισσότερο γίνεται.”

Και τα βήματα για την κορυφή ξεκίνησαν. Ο Ανδρέας κατάφερε να αναδειχθεί νικητής του παγκοσμίως επιτυχημένου talent show. Λίγους μήνες μετά το X Factor, έχει ήδη στα χέρια του το πρώτο του κομμάτι σε συνεργασία με τον Γιώργο Θεοφάνους. Ο τίτλος του “Πρώτος ρόλος”, κυκλοφορεί από την Feelgood Records και είναι ο προπομπός για την ολοκληρωμένη δισκογραφική του δουλειά. Παράλληλα, εμφανίζεται σε ένα από τα αγαπημένα στέκια της νυχτερινής Αθήνας, στο Φωταέριο, στο πλευρό της Νατάσας Θεοδωρίδου και του Χρήστου Μενιδιάτη.

Πώς νιώθει για όλα αυτά; Μας απαντά ο ίδιος καθώς ετοιμάζεται να βγει στη σκηνή για να κάνει αυτό το οποίο αγαπά.

Αν δεν ήσουν εσύ νικητής στο X Factor… Ποιος θα ήθελες να είναι;
Όλα τα παιδιά που έφτασαν μέχρι το τέλος άξιζαν να νικήσουν, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.

Θεωρείς ότι το talent show ήταν το “διαβατήριό” σου για μια καριέρα; Υπήρξε στιγμή που να μετάνιωσες τη συμμετοχή σου;
Αναμφισβήτητα! Βοηθάει πολύ τους διαγωνιζόμενους στην γρήγορη και κατά κύριο λόγο εφήμερη αναγνωρισιμότητα, έπειτα έρχεσαι απέναντι στον κόσμο και πρέπει δώσεις ότι καλύτερο έχεις. Ποτέ δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου, εκτιμάω μέχρι και τα πιο μικρά πράγματα!

Η πρώτη σου συνεργασία στο stage με τη Νατάσα Θεοδωρίδου και τον Χρήστο Μενιδιάτη. Πώς είναι η μέχρι στιγμής εμπειρία;
Όταν σου δίνεται η ευκαιρία να δουλεύεις με μεγάλους τραγουδιστές σε τόσο μικρή ηλικία το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δουλεύεις, να φανείς αντάξιος της θέσης σου και να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις! Διανύουμε δύσκολους καιρούς που ο κόσμος δεν έχει δουλειά. Προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εκεί και είναι τιμή μου!

Έχεις ήδη ένα τραγούδι που έχει αγαπηθεί πολύ και πρόσφατα κυκλοφόρησε και το video του. Ποια είναι τα επόμενα σου βήματα;
Πρόκειται για το πρώτο μου τραγούδι σε μουσική του Γιώργου Θεοφάνους και στίχους του Νίκου Μωραΐτη. Η αγάπη του κόσμου είναι πολύ δυνατή και αυτό φαίνεται από την ανταπόκριση τους! Σύντομα θα κυκλοφορήσει το καινούργιο μου τραγούδι. Προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Εύχομαι να το αγαπήσετε όπως και τον “Πρώτο Ρόλο”.

Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον σου στη μουσική και για το μέλλον σου γενικότερα;
Τα όνειρά δεν είναι για να τα αποκαλύπτεις! Το μέλλον κανείς δεν μπορεί να το προσδιορίσει αλλά μπορεί να το προσαρμόσει στις επιθυμίες του. Ο κόσμος θέλει αυθεντικότητα και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και να συνεχίσω αυτό που αγαπώ χωρίς περιορισμούς!



Θα τα παρατούσες όλα για έναν έρωτα;

Ζωή χωρίς πάθος, είναι ζωή χωρίς ζωή! Αν μου τύχαινε ένας μεγάλος έρωτας και ήταν κάτι που θα με συγκλόνιζε, πιθανόν να έκανα τα πάντα γι’ αυτήν. Χωρίς φυσικά να παρατήσω οτιδήποτε άλλο έχω στην ζωή μου. Όλα είναι θέμα ισορροπίας! Όσο παθιασμένος κι αν είσαι με την εργασία σου, όσο κι αν θέλεις να πετύχεις επαγγελματικά, τόσο πιο πολύ οφείλεις να επενδύσεις στον εαυτό σου, στην προσωπική σου ανάπτυξη, στην ποιότητα ζωής σου.

Τον εαυτό σου μπαμπά τον έχεις σκεφτεί ή είναι πολύ νωρίς για σένα;
Φυσικά! Κάποια μέρα θέλω θα γίνω μπαμπάς! Όταν βρω τον άνθρωπο μου και κάνω οικογένεια, θα δώσω σε έναν άνθρωπο την αγάπη που μου έδωσαν εμένα οι γονείς μου.

Πόσο σημαντική είναι για σένα η στήριξη της οικογένειάς σου;
Στην ζωή δεν ήρθαμε μόνοι μας. Οφείλω πολλά στους γονείς μου για την στήριξη στο κάθε μου βήμα. Δεν είναι απλά σημαντική η στήριξη της οικογένειάς μου αλλά απαραίτητη για να έχω ισορροπία μέσα μου, να παίρνω δύναμη για να συνεχίσω και να μπορέσω να γίνω αυτός που ονειρεύομαι.



Η αδερφή σου μας έχει δώσει δείγματα ταλέντου μέσα από τα social media. Έχεις σκεφτεί κάποια στιγμή να συνεργαστείτε;

Είχαμε συνεργαστεί και στο παρελθόν! Για την ακρίβεια τα πρώτα μου βήματα τα ξεκίνησα με την αδελφή μου. Αυτή πάντα με καθοδηγούσε, μου έδινε συμβουλές και ακόμα και τώρα αυτήν ακούω!

Κατά καιρούς γράφονται διάφορα για σένα. Υπάρχει κάτι που να σε έχει ενοχλήσει;
Γράφονται και λέγονται πολύ ωραία πράγματα, γιατί να ενοχλούμαι; Τίποτα δεν με ενοχλεί, εγώ ξέρω την αλήθεια και τι μου γίνεται. Άλλωστε, ο καθένας έχει την άποψή του κι έχει το δικαίωμα να την εκφράσει όπως θέλει.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More