Αngelina Jolie: Πήρε τιμητικό Οscar για την ανθρωπιστική της δράση! Φωτογραφίες

Με ένα τιμητικό Όσκαρ για την ανθρωπιστική δράση της βραβεύτηκε το Σάββατο, κατά την 5η απονομή των Βραβείων Γκάβερνορς η Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, η οποία είναι από το 2012 ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 40 αποστολές του Οργανισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

/

Η Τζολί παρέλαβε το Ανθρωπιστικό Βραβείο Τζιν Χέρσχολτ από τα χέρια του σκηνοθέτη Τζορτζ Λούκας, σε μια τελετή παρουσία πολλών διάσημων συναδέλφων της, όπως οι Τομ Χανκς, Τζέικ Γκίλενχολ, Νταϊάν Κίτον, Έμα Τόμσον, Χάρισον Φορντ, Έιμι Άνταμς και Μάθιου Μακόναχι.

/

Όταν άρχισα να ταξιδεύω κατάλαβα την ευθύνη που φέρω απέναντι στους άλλους, δήλωσε η 38χρονη ηθοποιούς στην ομιλία τους ενώπιον των 600 καλεσμένων της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Κινηματογράφου. Όταν γνώρισα επιζώντες πολέμων, όταν είδα λιμούς και βιασμούς κατάλαβα ποια ήταν η ζωή των περισσότερων ανθρώπων σ’ αυτήν τη Γη και πόσο τυχερή ήμουν που είχα κάτι να φάω, μια στέγη, ένα μέρος να ζήσω με ασφάλεια και την ευτυχία να έχω μια υγιή οικογένεια, πρόσθεσε. Αντιλήφθηκα πόσο προστατευμένη υπήρξα και ήμουν αποφασισμένη να μην ξαναζήσω ποτέ έτσι, συνέχισε η Τζολί η οποία έχει βραβευτεί και με το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ταινία Το κορίτσι που άφησα πίσω.

/

Τιμητικά βραβεία Όσκαρ, για το σύνολο της καριέρας τους, απονεμήθηκαν επίσης στην ίδια τελετή στον Ιταλό ενδυματολόγο Πιέρο Τόζι, τον Αμερικανό ηθοποιό Στιβ Μάρτιν και την Βρετανίδα ηθοποιό Άντζελα Λάνσμπερι, την γνωστή συγγραφέα-ντετέκτιβ Τζέσικα Φλέτσερ.

/

Πάντα στο πλευρό της ο σύντροφός της Μπραντ Πιτ

Read More

And More