Angelina Jolie: Το ταξίδι στη Μυτιλήνη, η συνάντηση με τους πρόσφυγες σε hot spot και η υπόσχεση! Φωτογραφίες και video

Στη Μυτιλήνη βρέθηκε σήμερα από νωρίς το πρωί η Angelina Jolie και συναντήθηκε με τους κατοίκους του νησιού, μέλη της ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και τους πρόσφυγες από τον πόλεμο στη Συρία. Η σταρ του Χόλιγουντ έφυγε από την Αθήνα το πρωί της Πέμπτης με το lear jet της και έφθασε στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης “Οδυσσέας Ελύτης” λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Αμέσως κατευθύνθηκε στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου όπου συναντήθηκε με μέλη ΜΚΟ τα οποία την ενημερώνουν για την κατάσταση που επικρατεί εκεί και τον τρόπο δράσης τους. Ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες άκουσε τις θέσεις τους και μίλησε μαζί τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και για το έργο που κάνουν στο νησί.

Δεν ελπίζω ότι θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων”, δήλωσε χαρακτηριστικά και ανταποκρίθηκε θετικά στο θέμα της ασφαλούς διάβασης των προσφύγων από το Αιγαίο. Την ίδια στιγμή στα ζητήματα που τέθηκαν από φορείς του νησιού σχετικά με τις επιπτώσεις στην οικονομία της Λέσβου από το προσφυγικό και στην ανάγκη τόνωσης του τουριστικού προϊόντος, υποσχέθηκε πως θα έρθει για διακοπές με την οικογένειά της.

Λίγο αργότερα, η Angelina έφυγε για το hot spot στη Μόρια. Εκεί επισκέφθηκε οικογένειες προσφύγων που διαμένουν σε οικίσκους στον καταυλισμό του hot spot και συνάντησε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, τους οποίους διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον των Αρχών, προκειμένου να φτάσουν ασφαλείς στον προορισμό τους.

Να σε αναφέρουμε πως τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια κατά την άφιξη της αλλά και κατά την αναχώρηση της, καθώς η διάσημη ηθοποιός θέλησε να αποφύγει τον πανικό που έγινε στην επίσκεψή της στον Πειραιά.

Περίπου στις 13.40 αναχώρησε από την Λέσβο για την Αγγλία με τελικό προορισμό την πόλη Surrey, όπου ζει τον τελευταίο καιρό με τον Brad Pitt και τα παιδιά τους.

Φωτογραφίες – video: ΑΠΕ, LesvosPost (Γιώργος Στεφάνου), Eurokinissi

Read More

And More