Ανησυχία στην Ελλάδα για τον κοροναϊό – Σκέψεις για μέτρα στα Ελληνικά αεροδρόμια

Σε αναστάτωση βρίσκονται οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες και στην Ελλάδα, όσο η παγκόσμια ανησυχία για τον κοροναϊό εξαπλώνεται και εντοπίζονται απανωτά νέα κρούσματα σε χώρες του εξωτερικού.

Οι αρμόδιοι επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), που παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις και πραγματοποιούν συσκέψεις την τελευταία εβδομάδα, αποφάσισαν νέα έκτακτη σύσκεψη σήμερα στον ΕΟΔΥ, με σκοπό την χάραξη εθνικής στρατηγικής για την υγειονομική θωράκιση της χώρας μας.

Μιλώντας στο iatropedia.gr, o αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, αναφέρει: “Το καλό είναι ότι δεν έχουμε απευθείας πτήση, οπότε αυτό είναι μια κάποια ασφάλεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει κάποιο περιστατικό μέσω connection flight. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια σύσκεψη στον ΕΟΔΥ και θα βγάλουμε νέες ανακοινώσεις με τα πιθανά νέα μέτρα που θα αποφασιστούν”

Τσιόδρας: “Κολλάει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά όχι εύκολα – Ψυχραιμία”

“Ψυχραιμία” συστήνει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας. Μιλώντας στο iatropedia.gr, παραδέχεται ότι και στη χώρα μας οι επιστήμονες ανησυχούν, όσο παρακολουθούν τις παγκόσμιες εξελίξεις

Δες τι αναφέρουν οι επιστήμονες στο iatropedia.gr

Read More

And More