Anjelica Huston: Το κόστος που πλήρωσε επειδή νίκησε την Oprah Winfrey στα Όσκαρ

Η ηθοποιός Αντζέλικα Χιούστον (Anjelica Huston) μίλησε για τη ζωή και την καριέρα της και για την επικράτησή της έναντι της Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey) για το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου το 1986. “Ποτέ δεν με είχε καλέσει στην εκπομπή της. Δεν μου έχει μιλήσει ποτέ. Η μόνη συνάντηση που είχα με την Όπρα ήταν σε ένα πάρτι για τα Όσκαρ. Μιλούσα με τον Κλιντ Ίστγουντ και ήρθε πραγματικά ανάμεσά μας με την πλάτη γυρισμένη σε μένα. Έτσι ξαφνικά βρέθηκα κατά «μέτωπο» με το πίσω μέρος του κεφαλιού της Όπρα” τόνισε σε συνέντευξη στο Vulture.

H Αντζέλικα Χιούστον, η οποία κέρδισε το Όσκαρ για τον ρόλο της στην ταινία “Η Τιμή των Πρίτζι” είπε ωστόσο ότι δεν κρατάει κακία που η μεγιστάνας των ΜΜΕ την αποφεύγει. “Θαυμάζω την Όπρα” ανέφερε. “Ο Θεός ξέρει, πόσο μεγάλα βήματα έχει κάνει”.

Η 67χρονη ηθοποιός διατύπωσε επίσης τη θέση της για το κίνημα #MeToo, λέγοντας: “Νομίζω ότι υπάρχει μία ομάδα ανδρών που θα πάρουν αυτό που θέλουν να πάρουν. Δεν θεώρησα ότι ο Μπρετ Κάβανο ήταν απόλυτα πιστευτός. Και όμως, όλο αυτό το πράγμα εξακολουθεί να κουκουλώνεται και να κουκουλώνεται”.

“Από την άλλη πλευρά”, πρόσθεσε, “υπάρχει κάτι που ονομάζεται αρσενική επιβολή και είναι ίσως ισχυρότερο από οποιοδήποτε κίνημα #MeToo, επειδή συμβαίνει κατά τη γέννηση. Έχω έναν υπέροχο 3χρονο ανιψιό που έφθασε την ομπρέλα μου στο ράφι μία μέρα, την έκανε μπαστούνι και είπε: «Εγώ είμαι ο ηγέτης του σύμπαντος». Τα κορίτσια δεν το κάνουν” είπε η Αντζέλικα Χιούστον.

Απαντώντας στην ερώτηση αν είχε η ίδια εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης, τόνισε ότι η ερώτηση θα έπρεπε να γίνεται σε καθημερινή βάση. “Τόσο συχνά συμβαίνει να αντικειμενοποιείσαι, να παρερμηνεύεσαι. Νομίζω ότι οι άνθρωποι το κάνουν πολύ, και σκέφτομαι πραγματικά ότι δεν ξέρουν τι κάνουν. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο επιβεβαιώνονται” υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read More

And More