Άννα Κορακάκη: Συγκινημένη παρέλαβε το χάλκινο μετάλλιο με τον αδελφό της! [pics]

Δεν σταματά να μας κάνει περήφανους σε όλο τον κόσμο η Χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο Άννα Κορακάκη! Αυτήν τη φορά όμως, το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο μικτό αγώνισμα του αεροβόλου πιστολιού στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής στις ΗΠΑ είχε ιδιαίτερη σημασία για εκείνη, καθώς το κατέκτησε μαζί με τον αδελφό της Διονύση

Στον προκριματικό, με σκορ 767/800, οι Έλληνες σκοπευτές κατέλαβαν την τέταρτη θέση, ένα μόλις βαθμό πίσω από την ομάδα των ΗΠΑ (768). Έτσι ανάμεσα σε είκοσι δύο (22) ομάδες προκρίθηκαν στους πέντε πρώτους που κέρδισαν το δικαίωμα να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Ο τελικός έμελλε να εξελιχθεί σε Ευρωπαϊκή υπόθεση, καθώς από τις πέντε ομάδες μόνο η ομάδα των ΗΠΑ, που αγωνίζονταν στην έδρα της, προκρίθηκε από χώρα εκτός της Γηραιάς Ηπείρου.

Η δυναμική των ομάδων φάνηκε από την αρχή. Το έμπειρο ισπανικό δίδυμο Σόνια Φρανκέτ και Πάμπλο Καρέρα (38 και 32 ετών αντίστοιχα) τέθηκε επικεφαλής από την πρώτη σειρά και παρέμεινε εκεί μέχρι και την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου. Οι Έλληνες αθλητές με ψυχραιμία αγωνίζονταν με στόχο το βάθρο των νικητών. Το κατάφεραν μένοντας στον αγώνα μέχρι και την έκτη σειρά που τους οδήγησε στο χάλκινο μετάλλιο.

Για την Άννα είναι το τρίτο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά το χρυσό στα 10μ με αεροβόλο πιστόλι και το χάλκινο στα 25 με αεροβόλο πιστόλι, ενώ ο Διονύσης ανεβαίνει για πρώτη φορά στο βάθρο διεθνούς διοργάνωσης με παγκόσμιο χαρακτήρα.

Ιδιαίτερα συγκινημένη η Άννα Κορακάκη ανέβασε στο Instagram Μια φωτογραφία με τον αδελφό της, αποκαλύπτοντας πόσο περήφανη ήταν για αυτό το επίτευγμα: “Δεν έχω αλλά λόγια…ούτε άλλα αγωνίσματα! Πριν λίγες ώρες κερδίσαμε το χάλκινο μετάλλιο στο μικτό με το αστέρι μου @dionisis_korakakis! Το μετάλλιο αυτό είναι ιστορικό, αφού μας ανακοινώθηκε -σύντομα και επίσημα- από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ότι είμαστε τα πρώτα αδέρφια στην ιστορία του αθλήματος παγκοσμίως που καταφέραμε κάτι τέτοιο!”.

https://www.instagram.com/p/Biup0TuhRQJ/?taken-by=annakorakaki

Τα τελευταία μετάλλια της Άννας Κορακάκη:

View this post on Instagram

A post shared by Anna Korakaki (@annakorakaki) on

https://www.instagram.com/p/BiuXNvkBK9u/?taken-by=annakorakaki

https://www.instagram.com/p/BipXShBhuA7/?taken-by=annakorakaki

 

Read More

And More