Το ελαφρύ γλυκό corn flakes της Ρούλας

1,5 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

H Ρούλα Κορομηλά ετοιμάζει ελαφρύ γλυκό και το μοιράζεται με τους φίλους της στο facebook. Εμείς αφήνουμε τα σχόλια της περιγραφής όπως ακριβώς τα έγραψε η ίδια, σίγουροι πως έτσι η συνταγή θα είναι πολύ πιο απολαυστική. Κι όπως λέει και η παρουσιάστρια; “Δεν σας πετυχαίνει; Εσείς φταίτε!!!”

Συστατικά

  • 250 γρ. Κορν-φλέικς της επιλογής σου
  • 410 γρ. γάλα (εβαπορέ ή οτι έχεις)
  • 250 γρ. βούτυρο για τη βάση & άλλες 4 κ.σ. για κρέμα (ψιτ! Με τα λιγότερα λιπαρα)
  • 410 γρ. νερό
  • 6 κ.σ. ζάχαρη καστανή (εγώ έβαλα υποκατάστατο…)
  • 6.κ.σ. κορν-φλάουερ
  • 3 βανίλιες (έβαλα με γεύση πορτοκαλιού)
  • Ξύσμα (λεμονιού ή πορτοκαλιού)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε, μαζί με τα κορν φλέικς στο multi και τα “χτυπάμε” τόσο, όσο, να ενωθούν και να γίνουν ένα “σώμα”
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ, το πιέζουμε να αγκαλιάσει όλη τη βάση και μπαίνει “τιμωρία” στο ψυγείο και περιμένει τη σειρά του
  • ΚΡΕΜΑΣ time :):) – Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 4 κ. σ. βούτυρο να λιώσει μετά το γάλα, το νερό, τις βανίλιες, το κορν-φλάουερ και το ξύσμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς… μην χαζολογάτε στο Fb, μέχρι να πήξει
  • Δοκιμάζουμε με το δάχτυλο μας, αν είναι αρκούντως γλυκιά. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη και λαχταριστή, τη “ρίχνουμε” με στοργή πάνω από τη βάση των κορν-φλέικς που είχαμε αφήσει τιμωρία στο ψυγείο.
  • Φροντίζουμε να πάει παντού η κρέμα, να κάνει τη δουλειά που ξέρει. 4′ λεπτά εκτός ψυγείου και στη συνέχεια πάλι στο ψυγείο.
  • Αφήνουμε το γλυκό στην ησυχία του, να δέσει και να κρυώσει. Είναι έτοιμο!

Tip

Στην επιφάνεια του γλυκού εγώ βάζω μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη. Εσείς, μπορείτε να βάλετε, τριμμένη σοκολάτα, γλυκό κουταλιού, καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς ή ότι τραβάει η όρεξή σας

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164