Άννα Βίσση: Η απάντηση του Δήμου Κηφισιάς στο αίτημα για αποζημίωση και αντιπλημμυρικά

Η Άννα Βίσση είναι ανάμεσα στους πλημμυροπαθείς που άφησε πίσω της η κακοκαιρία της 16ης Σεπτεμβρίου. Η τραγουδίστρια ζήτησε λοιπόν, μέσω του κατασκευαστή του σπιτιού της, αποζημίωση από το Δήμο Κηφισιάς και αντιπλημμυρικά για το σπίτι της στην Εκάλη.

Εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα αναφέρει τις ζημιές που υπέστη το υπόγειο του σπιτιού της τραγουδίστριας καθώς και ότι το ύψος της αποζημίωσης που ζήτησε φτάνει τα 58.740 ευρώ. (δες εδώ περισσότερα)

Από την μεριά του ο Δήμος διατυπώνει μέσω επίσημης ανακοίνωσης την πρόθεσή του να μην αποζημιώσει την τραγουδίστρια αλλά και να μην προχωρήσει σε αντιπλημμυρικά έργα έξω από το σπίτι της.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με αίτημα που έχει καταθέσει η καλλιτέχνης κ. Άννα Βίσση στο Δήμο Κηφισιάς και αφορά υλικές ζημιές που υπέστησαν αντικείμενα που βρίσκονταν στο υπόγειο της κατοικίας της οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

1. Αντιπλημμυρικό έργο για την διαχείριση των υδάτων υπάρχει μπροστά από την οικία της κ. Βίσση (τριπλό φρεάτιο). Επιπλέον αρμόδια Αρχή για τα αντιπλημμυρικά έργα είναι η Περιφέρεια Αττικής.
2. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου τα φρεάτια στην περιοχή της Εκάλης είχαν καθαριστεί εγκαίρως (14/9/2014) και μάλιστα πριν την νεροποντή της 16ης Σεπτεμβρίου.
3. Η Πολιτική Προστασία Κηφισιάς που άντλησε τα νερά από το υπόγειο της δημοφιλούς καλλιτέχνιδας τα διοχέτευσε στο φρεάτιο που βρίσκεται μπροστά από την οικία της και απορροφήθηκαν άμεσα, κάτι που αποδεικνύει πως τα φρεάτια δεν ήταν βουλωμένα και η Καθαριότητα του Δήμου είχε κάνει καλά την δουλειά της.
3. Η Πολιτική Προστασία Κηφισιάς ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα άντλησης των υδάτων όπως άλλωστε έκανε και στα υπόλοιπα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής του Δήμου Κηφισιάς.
4.Στο Δήμο Κηφισιάς έχει κατατεθεί αίτημα εκπροσώπου της κ. Βίσση στο όποιο ζητείται να πληροφορηθεί τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να αποζημιωθεί. Το αίτημα της θα απαντηθεί εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος.

Τέλος, να σημειώσουμε πως ο όγκος των υδάτων κατά την νεροποντή της 16ης Σεπτεμβρίου ήταν ιδιαίτερα αυξημένος και όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί άμεσα

Read More

And More