Απεργία: Άκυρες οι κινητοποιήσεις στα τρένα!

Απεργία: Άκυρες οι κινητοποιήσεις στα τρένα! | tlife.gr

Κανονικά θα εκτελούνται όλα τα δρομολόγια σε τρένα, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού και των τουριστικών διαδρομών, αύριο Τρίτη, 08.10.2019 και μεθαύριο Τετάρτη, 09.10.2019. Κι αυτό διότι η απεργία που είχε εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με απόφαση του Δικαστηρίου (σ.σ. είχαν προσφύγει οι διοικήσεις ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) κρίθηκε παράνομη.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ενημερώνει ότι προχωρά σε αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και δηλώνει: «Παραμένουμε πιστοί στο διεκδικητικό μας πλαίσιο για ΣΣΕ και θα οργανώσουμε ξανά τις κινητοποιήσεις μας και με νέες αποφάσεις θα τις ανακοινώσουμε. Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα και μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε τόσο για υπογραφή ΣΣΕ όσο και για όποια νομοσχέδια κατατίθενται και καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα».

Να σημειωθεί πως βασικό αίτημα στην προκήρυξη της απεργίας ήταν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο.

Συγκεκριμένα, για αύριο, Τρίτη 8 Οκτωβρίου είχαν ανακοινωθεί τρεις τρίωρες στάσεις, μεταξύ 5:00 π.μ. και 8:00 π.μ., 13:00 και 16:00, 21:00 με 24:00 ενώ για την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, είχε προγραμματιστεί 24ωρη απεργία.

Πηγή: Newsit

READ more