Απίστευτο! Τα μωβ δάχτυλα μετά από κορονοϊό, μπορεί να παραμείνουν 5 μήνες μετά την ανάρρωση λένε οι επιστήμονες

Ένα άρθρο με απίστευτα συμπεράσματα δημοσιεύει σήμερα η Daily Mail! Σύμφωνα με το άρθρο και μετά από έρευνα των επιστημόνων ένα περίεργο σύμπτωμα του κορονοϊού – να γίνονται μωβ – μπλε τα δάχτυλά των ποδιών, παραμένει για πολύ καιρό μετά. Συγκεκριμένα, μπορεί τα δάχτυλα του ασθενή που νόσησε με covid 19 μπορεί να παραμένουν μπλε ακόμα και 5 ολόκληρους μήνες μετά την ανάρρωσή της από την ασθένεια!

Όπως αναφέρει το άρθρο η μόλυνση από το κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει στα άκρα, σε κάποιους ασθενείς φουσκάλες και αποχρωματισμό του δέρματος. Συνήθως τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται μια εβδομάδα με 15 μέρες μετά τη μόλυνση του ασθενούς.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες που μελέτησαν τα “δάχτυλα covid” όπως τα ονόμασαν ανέφεραν πως σε πολλούς ασθενείς τα μωβ δάχτυλα παρέμειναν σε ασθενείς που έγιναν καλά και κατάφεραν να πολεμήσουν τον ιο, 5 μήνες αργότερα. Οι δερματολόγοι που διεξήγαγαν την έρευνα ανέφεραν πως φοβούνται ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και ότι 1 στους 12 ασθενείς με κορονοϊό αναπτύσσουν δερματολογικά προβλήματα

Πηγή φωτογραφιών Journal of the American Academy of Dermatology

 

Read More

And More