ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Ο Χρήστος Φερεντίνος μιλάει στο “T-Life” !

Τι να πει κανείς για τον Χρήστο Φερεντίνο ; Πως είναι ένα από τα λίγα καλά παιδιά της ελληνικής τηλεόρασης ; Πως είναι μία ταλαντούχα τηλεοπτική παρουσία ; Ότι και να πει κανείς για τον Χρήστο μάλλον μοιάζει συνηθισμένο, αφού ανήκει στην κατηγορία εκείνη των τηλεοπτικών ανθρώπων που μετά από τόσα χρόνια που βρίσκεται στο προσκήνιο, νιώθεις πως ξέρεις τα πάντα για κείνον… Εμείς με αφορμή το “Deal” και τις τρελές συμμετοχές που έχει φέτος – καταραμένη κρίση… – είπαμε να κάνουμε μία μικρή κουβέντα μαζί του !
Μετά από τρία χρόνια άρχισες να κάνεις και πάλι παιχνίδι με τον… Τραπεζίτη, μετά μανίας ! Πως αισθάνεσαι;
Το ίδιο καλά όπως και τρία χρόνια πριν, μην σου πω και καλύτερα.
Καλύτερα από ποια άποψη;
Καλύτερα γιατί τώρα έχω την εμπειρία από το προηγούμενο, έχω τον ενθουσιασμό, κατά την διάρκεια όλου αυτού του διαστήματος κατάλαβα ακόμα περισσότερο το πόσο ωραίο παιχνίδι είναι το “Deal” και επίσης το καινούργιο “Deal” έχει και αρκετά νέα στοιχεία στον τρόπο της διεξαγωγής του, γεγονός που το κάνει περισσότερο συναρπαστικό.
Και; Δίλλημα για το αν έπρεπε να ξανά κάνεις κάτι που είχες κάνει και στο παρελθόν υπήρξε; Ήταν ρίσκο αυτή η επιστροφή σου με το “Deal” ;
Καμία κίνηση και καμία απόφαση δεν μπορεί να σου παρέχει σιγουριά στην τηλεόραση. Κάθε φορά όταν ξεκινάς κάτι, τα παίζεις όλα για όλα από την αρχή. Τηλεόραση εκ του ασφαλούς ποτέ δεν κατάφερε κανένας να κάνει, οπότε σε ότι κι αν επιχειρήσεις ρισκάρεις και αρχικά μπαίνεις σε δίλημμα. Πάντως ,το δίλλημα για το αν έπρεπε να ξανά κάνω το “Deal” ή όχι, δεν το αντιμετώπισα, γιατί το συγκεκριμένο παιχνίδι το αγαπώ πολύ, είμαι κολλημένος μαζί του, οπότε άφησα με το «ναι» που είπα να με παρασύρει το συναίσθημά μου.
Το ότι κουβαλά μία τρίχρονη επιτυχία στις πλάτες του, δεν είναι ένα παραπάνω βάρος ; Δεν είναι ένα ντισαβαντάζ ;
Σίγουρα το «Deal» δεν κουβαλά την φρεσκάδα που κουβαλά ένα νέο προϊόν… Όμως ,κι από την άλλη κουβαλά και όλη αυτή την αγάπη που του έχει δείξει ο κόσμος και αυτό είναι ένα μεγάλο όπλο στα χέρια μας. Άλλωστε, είναι κάτι που το κάνουμε με απίστευτο ενθουσιασμό, με απίστευτη όρεξη και ζωντάνια… Δεν το έχουμε βάλει το σύστημα στον… αυτόματο, ούτε το κάνουμε διεκπαιρεωτικά, γι ΄αυτό και προσπαθούμε να το εμπλουτίζουμε με διάφορες νέες ιδέες.
Υπήρξε κάτι που να σε άγχωσε σε αυτή την δεύτερη αρχή σου στο “Deal”; Φρόντισες να δεις τις παλιές σου εκπομπές για να παρατηρήσεις τον τρόπο με τον οποίο τις παρουσίαζες ;
– Δεν είδα καμία παλιά μου εκπομπή, ούτε ξένες εκπομπές του “Deal”, γιατί ήθελα να βγω με μία δική μου εντελώς ματιά. Είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου πως μπορούσα να το χειριστώ όλο αυτό, χωρίς πριν να έχω μελετήσει σοβαρά κάποια βήματα. Το μοναδικό άγχος δε που είχα, ήταν να καταφέρω να είμαι όσο το δυνατόν πιο εύθυμος και πιο ετοιμόλογος γίνεται και να τα καταφέρω να διαχειριστώ σωστά το συναίσθημα της στιγμής.
Αν συγκρίνεις την προπέρσινη παρουσία σου στο “Deal” με την φετινή ,πιστεύεις πως είσαι καλύτερος ;
Αυτό που έχω να σου πω, είναι πως νιώθω καλά… Νιώθω πραγματικά καλά… Μάλιστα, τώρα που πέρασε και ο πρώτος μήνας προσαρμογής και έχουμε συντονιστεί και έχουμε …κουρδιστεί όπως πρέπει, ποιος μας πιάνει (γέλια).
Το “Deal” είναι ένα τηλεπαιχνίδι στο οποίο θα ήθελες να συμμετέχεις σαν απλός παίκτης ;
Θέλει και ρώτημα ; Γι΄αυτό και τώρα σε ένα από τα εορταστικά που έχουμε ετοιμάσει, αποφάσισα να αφήσω την καρέκλα του παρουσιαστή και να αναλάβω δράση… (γέλια)
Και χρέη παρουσιαστή ποιος ανέλαβε; Όντως ο Πάνος Μουζουράκης ;
Ναι, μάλιστα με τον Πάνο είμαστε και φιλαράκια και βγήκε πολύ ωραίο γύρισμα.
Το …ένστικτο του “Deal” το είχες ; Έκανες καλά …deal ή μας …έφαγε ο Τραπεζίτης ;
Όχι, όχι, το πήγα πάρα πολύ καλά, τόσο που παραλίγο να πιαστώ στα χέρια με τον Τραπεζίτη (γέλια). Τίποτα παραπάνω ,όμως, δεν σου λέω, για να έχετε και το ενδιαφέρον να μας δείτε στον αέρα.
Το “Deal” πριν από τρία χρόνια δεν ήταν απλά μία τηλεοπτική συνήθεια, ήταν μανία ; Ο κόσμος έχει και τώρα μανία για το… “Deal” ;
Πρέπει να σου πω, πως ξεκινήσαμε πιο …μουδιασμένα. Προσωπικά περίμενα να γίνει με τον κόσμο μεγαλύτερος ντόρος, όμως, απ ΄ότι φάνηκε, χρειαζόμασταν χρόνο για να ξανά αγαπηθούμε με τρέλα. Και αυτό γιατί; Γιατί κι όλοι εμείς στο παιχνίδι χρειαστήκαμε χρόνο για να συντονιστούμε και να κουρδιστούμε σωστά και να αποκτήσουμε και πάλι την παλιά μας φόρμα. Τώρα βέβαια, ναι ο κόσμος έχει αρχίσει και πάλι να κολλάει με το “Deal” με τρέλα.
Με τις δηλώσεις συμμετοχής γίνεται χαμός… Πιστεύεις πως φταίει η κρίση ;
– Αυτό είναι αυτονόητο… Οι οικονομικές δυσκολίες, η ανεργία, η ανασφάλεια, σίγουρα οδηγούν πολύ κόσμο στο να αποφασίσει να προκαλέσει την τύχη του… Έτσι κι αλλιώς αυτό ίσχυε πάντα, όχι τώρα που μπορείς από την μία στιγμή στην άλλη να βρεθείς εκτός και αντιμέτωπος με πόρτες ερμητικά κλειστές.
– Το “Deal” έρχεται καθημερινά αντιμέτωπο με το… θηρίο που ακούει στο όνομα «Μυστικά της Εδέμ», πιστεύεις πως τα έχετε καταφέρει να σταθείτε στο τηλεοπτικό σας ύψος από πλευράς τηλεθέασης;
– Εννοείται… Έτσι κι αλλιώς το να νικήσεις αυτό το… θηρίο όπως λες πολύ σωστά δεν γίνεται. Είναι μία σειρά που παίζει τρία χρόνια, έχει χτίσει το δικό της κοινό, άσε που ανάμεσα στα «Μυστικά» και στο “Deal”, δεν μπορεί να υπάρξει και κάποια ταύτιση ή κάποιος συσχετισμός, γιατί είναι δύο εντελώς διαφορετικά τηλεοπτικά προγράμματα που απευθύνονται σε εντελώς διαφορετικό κοινό.

Read More

And More