Αποτελέσματα εκλογών και exit poll – Τι ώρα θα έχουμε τους νικητές των εκλογών

Η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όλα τα αρμόδια κλιμάκια για την μετάδοση των αποτελεσμάτων στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές βρίσκονται επί ποδός.

Όπως ανακοίνωσε προχτες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης «διαπιστώθηκε ότι τα πάντα λειτουργούν άψογα. Η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει με μεγάλη ταχύτητα και απόλυτη αξιοπιστία».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα σε μεγάλους Δήμους αλλά και Περιφέρειες, θα μπορούν να εξαχθούν λίγο αργότερα από ότι κατά τις εκλογές του 2010, δηλαδή περίπου στις 23:00, καθώς ο αριθμός των συνδιασμών αλλά και των υποψηφίων έχει πολλαπλασιαστεί, ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των εκλογικών κέντρων έχει μειωθεί.
Να σημειωθεί ότι αυξημένος κατά πολύ, σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, είναι ο αριθμός των ανεξάρτητων υποψηφίων, ενώ εξακόσιοι είκοσι έξι συνδυασμοί από τους συνολικά 1.441 που παίρνουν μέρος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι κοινοί με το 2010.
Αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, από τον ΑΝΤ1 θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα των exit poll σε συνεργασία με την Metron Analysis.
Την ίδια ώρα στο MEGA, ο ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος θα παρουσιάσει την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων, ενώ στο στούντιο του καναλιού θα βρίσκεται και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος.
Από τον ALPHA, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MΑRC, Θωμάς Γεράκης, θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα του exit poll, ενώ στον ΣΚΑΪ, την εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων θα κάνει ο ειδικός αναλυτής του ΣΚΑΪ, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης.

Read More

And More