Άρης Σερβετάλης: Διχασμένος ο καλλιτεχνικός κόσμος μετά την αποχώρησή του από τον «Ρινόκερο» – Νέες αντιδράσεις

Νέες αντιδράσεις μετά την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» την οποία θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν μόνο εμβολιασμένοι θεατές.

Μετά την δημοσιοποίηση της απόφασής του, ξέσπασαν έντονα σχόλια και αντιδράσεις κατά του ηθοποιού, με τον Άρη Σερβετάλη να βρίσκει και αρκετούς συμμάχους στο πλευρό του, κυρίως από τον χώρο της υποκριτικής.

Νωρίς το βράδυ της Τρίτης ο γνωστός ηθοποιός απάντησε μέσα από μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

«Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα», γράφει συγκεκριμένα ο Άρης Σερβετάλης, ο οποίος προκάλεσε την αντίδραση αρκετών συναδέλφων του, αλλά και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη», ανέφερε ο Άρης Σερβετάλης.

Σε άλλο σημείο, προσθέτει: «Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω από την παράσταση».

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Άρης Σερβετάλης (@aris_servetalis)

Συνεχίζονται στα social media και στις τηλεοπτικές εκπομπές οι αντιδράσεις με τους celebrities να είναι υπέρ αλλά και κατά του Άρη Σερβετάλη.

Οι Έλληνες ηθοποιοί που στηρίζουν την απόφαση του Άρη Σερβετάλη

Βάνα Μπάρμπα: «Δεν πρόκειται να μπω σε αυτό το παιχνίδι εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Η τέχνη είναι πιο πάνω και από την πολιτική. Μπράβο στον Άρη Σερβετάλη».

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Μπράβο στον Άρη Σερβετάλη. Χρειάζονται επαναστάτες στη γενιά μας. Είναι άδικο να γίνεται κοινωνικός διαχωρισμός».

Νίκος Αναδιώτης: «Από εμένα παίρνει έπαινο ο Άρης Σερβετάλης. Δεν θέλει να διχάσει το κοινό που θέλει να παρακολουθήσει την παράσταση και προτιμά να αποχωρήσει».

Όσοι βρέθηκαν… ουδέτεροι απέναντι στον Άρη Σερβετάλη

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Οπότε θα μου επιτρέψετε να μη σας απαντήσω σε αυτό. Για μένα δεν είναι ο εμβολιασμένος απέναντι από τον ανεμβολίαστο, ούτε ο ανεμβολίαστος απέναντι στον εμβολιασμένο»

Νίνα Λοτσάρη: «Δεν μου αρέσει να κρίνω καθόλου ανθρώπους. Δεν θέλω να πάρω θέση πάνω σε αυτό. Είναι μία δική του προσωπική απόφαση για την οποία θα έχει σίγουρα κάποιες συνέπειες».

Ζέτα Δούκα: «Δεν θέλω να πάρω θέση στο θέμα του Άρη Σερβετάλη.Ο κόσμος δεν θα πρέπει να φοβάται να έρχεται στο θέατρο. Σίγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα προσπαθούν να λένε τα δικά τους. Οτιδήποτε κάνεις, πρέπει να το κάνεις με γνώμονα το πώς επηρεάζεις και τους άλλους».

Μάξιμος Μουμούρης: «Είμαι εμβολιασμένος και περιμένω να κάνω την τρίτη δόση. Αλλά δεν μπορώ να μην σεβαστώ και την αντίθετη άποψη. Καλό είναι να μην κρίνουμε χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμφωνηθεί. Ούτε είναι σωστό να κρίνουμε τον συνάδερφο».

 

Οι αντιδράσεις κατά του Άρη Σερβετάλη

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Θεωρώ ότι η αποχώρησή του είναι απαράδεκτη. Ζούμε επικίνδυνους καιρούς, συν ότι ζούμε οικονομικά δύσκολους καιρούς. Δε μπορείς να παρατάς μία παράσταση και να αφήνεις τους ηθοποιούς χωρίς δουλειά».

Χρύσα Κατσαρίνη: «Ξέρεις Άρη ποιοι δεν θα δουν σίγουρα την παράσταση? Οι 105 που πέθανα σήμερα. Και ξέρεις ποιοι δεν θα κάνουν Χριστούγεννα? Οι άλλοι 20 συνεργάτες σου που δεν έχουν τον τραπεζικό λογαριασμό σου και εσύ τους άφησες ανέργους».

Δημήτρης Πιατάς: «Ομολογώ ότι ο Άρης Σερβετάλης έχει μπερδέψει την πραγματικότητα με το θέατρο. Καταλαβαίνω ότι στο θέατρο, το συγκεκριμένο έργο και ο Ιονέσκο είχε προβλέψει πολλά πράγματα και πιθανώς ως ήρωας του έργου αρνείται να μεταμορφωθεί σε παχύδερμο. Μόνο που αυτό είναι θέατρο, είναι ψέματα. Η πραγματικότητα είναι 100 νεκροί κάθε μέρα».

Αθηναϊς Νέγκα: «Ο Σερβετάλης και ο Λαζόπουλος που δεν πιστεύουν στον διαχωρισμό των ανθρώπων, θα έπαιζαν κανονικά και καθημερινά για ανθρώπους που δεν έχουν πληρώσει εισιτήριο;».

Στην εκπομπή T- Live και στην Τατιάνα Στεφανίδου μίλησαν η Βάσια Παναγοπούλου και ο Μαυρίκιος Μαυρικίου

«Εμένα αυτό που με στεναχωρεί ιδιαιτέρως είναι ότι διαβλέπω μία ανθρωποφαγική τάση και είμαστε όλοι έτοιμοι να ρίξουμε το ανάθεμα σε αυτό. Ήταν άποψη του να μείνει ανεμβολίαστος και ήταν σεβαστή. Ακόμα πιο σεβαστό είναι όταν το λες εγκαίρως στην παραγωγή και προειδοποιείς», είπε η Βάσια Παναγοπούλου.

«Η ιατρική επιστήμη θεωρώ είναι και η σπουδαιότερη αυτή τη στιγμή. Από την ώρα που η μοναδική λύση από τον κορονοϊό είναι ο εμβολιασμός, θα πρέπει αυτό να επικρατήσει ώστε να εμβολιαστούν όλοι. Φαίνεται αστείο να προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να έρθει στο θέατρο έχοντας εμβολιαστεί, αν εμείς οι ίδιοι οι καλλιτέχνες δεν είμαστε εμβολιασμένοι», δήλωσε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Read More

And More