Αρχισαν τα όργανα της φετινής Eurovision! Τι έχουμε μάθει μέχρι τώρα…

Ας αρχίσουν οι χοροί ή μάλλον τα… όργανα της φετινής Eurovision. Βλέπετε, το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και όλοι έχουν αρχίσει σιγά – σιγά να ασχολούνται με την φετινή διοργάνωση του γνωστού, διεθνή, μουσικού διαγωνισμού.

Παρά τις αρχικές σκέψεις που υπήρξαν η Ελλάδα αυτή την χρονιά να μείνει εκτός, τελικά πατάμε γκάζι και φεύγουμε με φόρα για την Κοπεγχάγη. Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2014 θα είναι ο 59ος ετήσιος Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision και αυτή θα είναι η τρίτη φορά που η Δανία και η Κοπεγχάγη διοργανώνει τον διαγωνισμό, καθώς η τελευταία ήταν το 2001. Επίσης είναι σημαντικό να σας πω, ότι θα είναι η τέταρτη φορά μέσα σε οκτώ χρόνια που μία σκανδιναβική χώρα διοργανώνει το διαγωνισμό.

Έως τώρα κανονικά 36 χώρες έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους. Στις 10 Μαΐου 2013, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου τον διοργανωτών, ο Jon Ola Sand, σχολίασε ότι ελπίζει για την επιστροφή των χώρων που απουσίαζαν από το διαγωνισμό του 2013 και ότι η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) είναι σε συζητήσεις με τις χώρες αυτές σχετικά με την ενδεχόμενη επιστροφή τους.

Οι προγραμματισμένες ημερομηνίες για τους δύο ημιτελικούς είναι: 6 Μαΐου 2014 ο 1ος και 8 Μαΐου 2014 ο 2ος, ενώ ο τελικός έχει ορισθεί να γίνει στις 10 Μαΐου 2014 και το επίσημο slogan της διοργάνωσης θα είναι: «Join us»! Ο διαγωνισμός φιλοξενείται από το δανικό ραδιοτηλεοπτικό DR , το οποίο έχει διορίσει την Pernille Gaardbo ως εκτελεστικό παραγωγό για το διαγωνισμό του 2014. Η Βουλγαρία , η Κροατία , η Κύπρος και η Σερβία δήλωσαν ότι αποχωρούν από το διαγωνισμό , ενώ η Πορτογαλία επέστρεψε μετά από ένα χρόνο αποχής. Επίσης η Πολωνία επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στον διαγωνισμό του 2014.

Ο χώρος που θα πραγματοποιηθούν οι 3 βραδιές είναι ένα πρώην ναυπηγείο και φυσικά πρέπει να προηγηθούν πολλες απαραίτητες μετατροπές

Η παραγωγός του διαγωνισμού για λογαριασμό της τηλεόρασης της Δανίας Pernille Gaarbo δήλωσε ότι περιμένουν με ανυπομονησία να υποδεχτούν στην Κοπεγχάγη όλους τους Ευρωπαίους, μία πόλη γεμάτη αντιθέσεις, υποδομές και ποικιλία ξενοδοχείων.

Στο συγκεκριμένο χώρο έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις δημιουργικές φιλοδοξίες τους σε σχέση με την οργάνωση της Eurovision. Όλη η περιοχή γύρω από το παλιό ναυπηγείο θα μετατραπεί σε ένα νησί της Eurovision, όπου οι αποστολές, οι δημοσιογράφοι και οι fans θα ζήσουν υπέροχες στιγμές.

Ο Jon Ola Sand, Executive Supervisor του διαγωνισμού για την EBU, δήλωσε ότι η Κοπεγχάγη είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη και ξέρει πως να φιλοξενήσει ένα φεστιβάλ αυτής της εμβέλειας. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου αποτελεί μία τολμηρή κίνηση και η EBU είναι πεπεισμένη ότι με καλή συνεργασία με την κρατική τηλεόραση DR θα καταλήξουμε σε τρία shows που η Ευρώπη θα θυμάται για καιρό.

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με τα… ντόπια τρεχάματα, απ ΄ότι ακούγεται και έχουμε πληροφορηθεί όλοι πιθανότατα ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Δέσποινα Βανδή θα αναλάβουν και φέτος την παρουσίαση του μεγάλου, εγχώριου τελικού, ο οποίος και θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Φλεβάρη.

Η περσινή συνύπαρξη του Γιώργου και της Δέσποινας κρίθηκε άκρως επιτυχημένη και ως γνωστόν ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις. Μάλιστα, αν οριστικοποιηθεί το γεγονός ότι ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος και η γνωστή τραγουδίσρια θα αναλάβουν και για δεύτερη χρονιά το τιμόνι της παρουσίασης της Eurovision, εννοείται πως ο Φωκάς Ευαγγελινός επίσης θα είναι δίπλα τους υπογράφοντας όλες τις χορογραφίες της βραδιάς.

Σε ότι έχει να κάνει δε με τα νέα από το στρατόπεδο των καλλιτεχνών που θα θελήσουν να ζήσουν αυτό το ταξίδι της Eurovision και θα διεκδικήσουν την ψήφο της προτίμησής μας και της εμπιστοσύνης μας; Τα ονόματα που ακούγονται μέχρι τώρα έντονα, είναι εκείνα του Κώστα Μαρτάκη, της Κρυσταλλίας, του συγκροτήματος 1550 και των Wedding Singers.

Read More

And More