Αθ. Τσουμελέκα: Το δικαστήριο την δικαιώνει για την υπόθεση ντόπινγκ 5 χρόνια μετά

Το εφετείο Αθηνών αθωώνει τη χρυσή Ολυμπιονίκη της Αθήνας, αποφαινόμενο πως η αθλήτρια από την Πρέβεζα δεν έκανε ποτέ χρήση απαγορευμένων ουσιών. Μια απόφαση που έρχεται να δικαιώσει την Ελληνίδα αθλήτρια μετά από πολλά χρόνια που η σκιά του ντόπινγκ βάραινει το όνομά της.

Η Αθανασία μιλάει στο People για την υπόθεση, τη σχέση της με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό και τη ζωή της σήμερα που έχει αποτραβηχτεί από τα γήπεδα.

Για την ιστορία να θυμίσουμε πως η Αθανασία Τσουμελέκα βρέθηκε σε μια περίεργη υπόθεση ντόπινγκ, με την απόφαση να βγαίνει πέντε μήνες μετά τη δειγματοληψία και τα αποτελέσματα του Α’ και του Β’ δείγματος να μην συμφωνούν μεταξύ τους. “Μετά το χρυσό μετάλλιο του 2004, ξεκίνησε ένας πόλεμος εναντίον μου από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλητισμού […] Έρχονταν καθημερινά από την IAAF και με “ενοχλούσαν” συνέχεια μέχρι και στις 6.00 το πρωί καθ’ υπέρβαση του νόμου. Μετά από κάθε αγώνα, πάντα κληρωνόταν το όνομά μου για έλεγχο. Ένιωθα ότι με είχαν βάλει στο μάτι” αναφέρει για όλη την περίοδο μέχρι το 2009.

Η υπόθεση στιγμάτισε την ολυμπιονίκη στην κοινή γνώμη που παραδέχεται πως αν και εκείνη βρισκόταν έξω από την ιστορία, θα αισθανόταν με παρόμοιο τρόπο. “Αλλά εγώ έχω ήσυχη τη συνείδησή μου” συμπληρώνει. Λίγο αργότερα η Αθανασία με μια επικριτική επιστολή ανακοινώνει πως σταματά τον πρωταθλητισμό. “Θυμάμαι όταν έγραφα (την επιστολή), έκλαιγα από οργή, το χαρτί ήταν μούσκεμα.”.

Πέντε χρόνια μετά η Αθανασία δικαιώνεται και τον πρώτο άνθρωπο που παίρνει για να μοιραστεί τα καλά νέα του δικαστηρίου είναι η μαμά της. “Θα ήθελα να μπορούσε να το μάθει και ο πατέρας μου, αλλά δεν πρόλαβε, πέθανε 15 μέρες πριν την αθώωσή μου” συμπληρώνει.

Σήμερα η Αθανασία είναι μητέρα δύο παιδιών και δεν επιθυμεί τα παιδιά της να ακολουθήσουν τη δική της καριέρα στον πρωταθλητισμό, αλλά θα ήθελε να μυηθούν στον αθλητισμό. “Είμαι 32 χρόνων και έχω καταπονήσεις στον οργανισμό και τη μέση μου. Θα ήθελα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό για να μάθουν να παλεύουν στη ζωή” σημειώνει.

Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More