Αθηνά Μαξίμου: Η μεγάλη ρήξη στον γάμο της με τον Αιμίλιο Χειλάκη και ο Δημήτρης Λιγνάδης

Με αφορμή την θεατρική παράσταση “Προδοσία” στην οποία πρωταγωνιστεί μίλησε η Αθηνά Μαξίμου στην κάμερα της εκπομπής “Πάμε Δανάη” και τον δημοσιογράφο Άρη Καβατζίκη. Η ηθοποιός αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους ο Λάκης Λαζόπουλος δε θα βρίσκεται τελικά στην παράσταση, αναφέρθηκε στη μεγάλη ρήξη που πέρασε ο γάμος της με τον Αιμίλιο Χειλάκη αλλά και την επίθεση που δέχτηκε ο σύζυγός της όταν είπε ότι θα πήγαινε να δει την παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη στη φυλακή.

«Ο Λάκης Λαζόπουλος είχε εάν θέμα υγείας και οι γιατροί του συνέστησαν να μη δουλέψει φέτος το χειμώνα και  δεν συμβαίνει τίποτε προσωπικό», ανέφερε για το τέλος της συνεργασίας της με το γνωστό ηθοποιό και την αποχώρηση του από τη θεατρική παράσταση «Προδοσία».

«Σιγουρά μπορείς να δεις εάν ποθητό πλάσμα και το σώμα σου έλκεται, αλλά η πιστή είναι απόφαση. Και εγώ λαχτάρησα τον Αιμίλιο μια φορά γιατί πέρασα εάν μεγάλο βύθισμα, ήταν αδύνατον να είμαι μαζί του, είχαμε μια μεγάλη ρήξη αλλά εκείνος ήταν εκεί. Έσκασε κάτι μέσα μου, στα 39 μου χρονιά, ίσως ήταν η κρίση των 40, κάποια πένθη που δεν πένθυσαν όσο θα ήθελαν και έσκασαν όλα μαζί, είχα φύγει από το «μαζί», αλλά ο Αιμίλιος ήταν εκεί και περίμεν », ανέφερε για την απιστία και την κρίση που πέρασε ο γάμος τους η κ. Μαξίμου.

«Ρωτήθηκε ο Αιμίλιος αν θα πήγαινε να δει το Δημήτρη Λιγνάδη στη φυλακή, απάντησε «ναι» και έπεσαν όλοι να τον φανέ ότι ξαφνικά τον υποστηρίζει. Όχι δεν είναι υπέρ του, αλλά κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους  τους γνωρίσαμε, συνεργαστήκαμε, ανταλλάξαμε στιγμές και χρόνο από τη ζωή μας, τη δουλειά μας, σκέψεις. Φυσικά και ένας άνθρωπος που έχει κάνει κάτι τέτοιο πρέπει να τιμωρηθεί αλλά το ότι μπορεί εγώ να έχω την ανάγκη να πάω να τον δω σε μια φυλακή είναι σαν να λέμε – το πάω πιο ακραία – ότι ένας αδερφός που ο αδερφός του σκότωσε ή βίασε κάποιον του απαγορεύεται να πάει να τον δει στη φυλακή.  Είναι αυτονόητο ότι δεν εγκρίνεις τέτοιες πράξεις, αλλά υπάρχει και μια προσωπική σχέση σε άλλο επίπεδο, την οποία δεν μπορείς να διαγράψεις σαν να μην την έχεις ζήσει. Μπορεί εν δυνάμει να θέλεις να τον κοιτάξεις στα ματιά στη φυλακή και να του πεις «ρε φιλέ και μένα με πρόδωσες, γιατί το έκανες αυτό;», ανέφερε.

«Λυπάμαι που θα το πω αλλά στην πλάτη των ηθοποιών και του θέατρου παίχτηκε ένα  μεγάλο παιχνίδι πολιτικής και αντιπολίτευσης. Έβγαιναν μέρα με τη μέρα ονόματα από διαφορετικές πολίτικες παρατάξεις», υπογράμμισε για τη σχέσης της τέχνης και της πολιτικής.

«Όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με ανθρώπους παράξενους, ανάγωγους, σκοτεινούς, κακοποιητικούς. Αλλά δεν ήταν σε σημείο που να μου τραυματίσουν την ψυχή ίσως γιατί το διαχειρίστηκα και κατάφερα να μην εισβάλλει τόσο πολύ μέσα στην ψυχή μου αυτό το πράγμα. Όταν δέχθηκα παρενόχληση έφυγα, έκλαψα, αναρωτήθηκα μήπως έκανα εγώ κάτι και έφταιγα… αυτό είναι το χειρότερο σύνδρομο για κάποιον που κακοποιείται», εξομολογήθηκε το προσωπικό της βίωμα».

«Μίλησα, είπα «αν το ξανακάνετε αυτό, θα φύγω!» και μου ζήτησε συγγνώμη. Βίωσα τη σεξουαλική παρενόχληση όταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος ζητούσε κάτι παραπάνω από την επαγγελματική μας σχέση», ανέφερε για το πώς χειρίστηκε το περιστατικό κακοποίησης.

«Η υιοθεσία ενός παιδιού δεν υπάρχει πλέον στο μυαλό μας καθώς μεγαλώνοντας δεν έχεις το κουράγιο και τις αντοχές… Μετά από όλη αυτή την προσπάθεια για την υιοθεσία μπήκε μια τελειά, άνω τελειά…», δήλωσε ότι σταμάτησαν την διαδικασία για την απόκτηση ενός παιδιού.

Read More

And More