Αθηνά Μαξίμου: ” Ο Αιμίλιος Χειλάκης μου έκανε πρόταση γάμου με sms”

H Aθηνά Μαξίμου που έχει απoσπάσει το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για το “Αυτή η νύχτα μένει”, μιλάει στην εφημερίδα ” Πρώτο Θέμα” για τη γνωρίμια της με τον σύζυγο της, Αιμίλιο Χειλάκη και για τον τρόπο που της έκανε πρόταση γάμου!

“Με τον Αιμίλιο Χειλάκη γνωριστήκαμε το 2004 και είμαστε μαζί από το 2005. Συστηθήκαμε όταν ο Αίμιλιος ήρθε να με δει σε μια παράσταση στην οποία συμμετείχα. Η επόμενη φορά που βρεθήκαμε ήταν σε μια παράσταση στην Πάτρα που παίζαμε μαζί… και συνεχίζει Είχαμε περάσει από τη φάση όπου είχε αναπτυχθεί ένα είδος φιλίας μεταξύ μας, παρά την έλξη που υπήρχε, γιατί υπήρχαν άλλοι λόγοι που δεν μας επέτρεψαν να είμαστε μαζί. Λέγαμε τα αισθηματικά μας ο ένας στον άλλον, μια τέτοια κατάσταση. Θυμάμαι τον είχα δει παλιότερα σε μια τανία- χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά- τον είχα προσέξει περισσότερο από το κανονικό. Αργότερα μου εκμυστηρεύτηκε ότι και αυτός είχε βιώσει κάτι ανάλογο μαζί μου…. Κάποια στιγμή αντιληφθήκαμε ότι αυτό που θέλαμε ήταν να είμαστε μαζί.”

Ο γάμος δεν άργησε να έρθει… “Πρόταση γάμου μου έκανε μέσω μηνύματος στο κινητό ενώ βρισκόταν για κάποιους μήνες στη Νέα Υόρκη. Μέσα σε αυτούς τους μήνες είχαν πέσει και τα Χριστούγεννα και είχε ερθει στην Ελλάδα να τα περάσουμε μαζί στη Θεσσαλονίκη. Λίγες μέρες αφότου έφυγε ξανά μου στέλνει μήνυμα:” Η κουμπάρα συμφωνεί. Μένει να συμφωνήσει και η νύφη.” Τον πήρα τηλέφωνο και άρχισα να τον ρώταω Αιμίλιε, “Μήπως δεν περνάς καλά εκεί, μήπως έχει κατάθλιψη, μήπως να το ξανασκεφτείς, μήπως παίρνεις μια απόφαση επειδή υπάρχει απόσταση, μήπως νιώθεις μόνος σου εκεί;” Η απάντηση του διέλυσε κάθε μου ανασφάλεια,” Δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Η απόσταση με κάνει να βλέπω τα πράγματα πιο καθαρά και με κάνει να καταλαβαίνω ποιους ανθρώπους θέλω στη ζωή μου. ”

Από τότε έχουν περάσει έξι χρόνια και το μόνο που θα μπορούσε να τους κάνει να χαμογέλανε πιο πλατιά είναι η απόκτηση ένος μωρού. Η ηθοποιός είπε πάνω σε αυτό το θέμα, ” Οι καιροί είναι δύσκολοι και το επάγγελμα του ηθοποιού ένα ρίσκο. Δεν μπορείς όμως να βάζεις τη ζωή σου σε παύση παρά τα προβλήματα.”

Read More

And More