Αθηνά Οικονομάκου: H έντονη – κι ενίοτε παρεξηγημένη – παρουσία στα social media και ο παντοντινός έρωτας για τον σύντροφό της!

Μπορεί φέτος να την απολαμβάνουμε στη νέα κωμική σειρά του Αlpha “Έλα στη θέση μου” σε ρόλο γυναίκας – αράχνης, η Αθηνά Οικονομάκου όμως, εκτός από αξιόλογη ηθοποιός, είναι και ένα από τα πιο όμορφα, έξυπνα κι ακομπλεξάριστα κορίτσια της ελληνικής showbiz.

Στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Celebrity σχολιάζει έντονη – κι ενίοτε παρεξηγημένη – παρουσία της στα social media, τοποθετείται απέναντι στις αρνητικές κριτικές και φυσικά μολάει για τον παντοτινό της έρωτα και τον αγαπημένο της Φίλιππο Μιχόπουλο.

Όταν άρχισες ν’ ασχολείσαι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περίμενες ότι θα ερχόταν η μέρα που θα χαρακτηριζόσουν social media influencer;
Όχι, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, δεν ήταν αυτοσκοπός και ούτε τώρα μπορώ να το καταλάβω απόλυτα. Έγινε τελείως αυθόρμητα και δεν ήξερα ότι υπάρχει ως όρος.

Πιστεύεις ότι οι φωτογραφίες πολύ ακριβών ξενοδοχείων ή δώρων που δέχεσαι καθημερινά από γνωστά brands προκαλούν; Έχουν υπάρξει τέτοιου είδους σχόλια κάτω από τις δημοσιεύσεις σου;
Προφανώς ένα δημόσιο πρόσωπο, δέχεται και αρνητικά σχόλια. Δεν θα μπορούσαν να είναι μόνο θετικά. Είναι λογικό κι αναμενόμενο. Τώρα, σχετικά με αυτό το κομμάτι, κινούμαι με απόλυτη ειλικρίνια και δεν μ’ ενδιαφέρει να προωθήσω κάτι άλλο από αυτό που είμαι. όταν, για παράδειγμα κάνω ένα ταξίδι, θα βγάλω περισσότερες φωτογραφίες, απ’ ότι όταν είμαι στην Αθήνα και πηγαίνω καθημερινά στη δουλειά μου. Αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους και το κατακρίνουν, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, με την έννοια ότι δουλεύω σκληρά, εικοσάωρα και εικοσιτετράωρα καθημερινά, ό,τι έχω κάνει το έχω καταφέρει μόνη μου από το μηδέν, οπότε είμαι πολύ υπερήφανη για τον εαυτό μου και δεν νιώθω ότι πρέπει να απολογηθώ ή να κρύψω πράγματα. Δεν θεωρώ ότι προκαλώ, γιατί στην πραγματικότητα η ζωή που κάνω δεν είναι καμιά ζωή πλούσιας κοπέλας για να δημιουργεί αντιζηλίες. Σε κάποιους ίσως φαίνεται ονειρεμένη, σε άλλους φυσιολογική και σε άλλους αδιάφορη. Δεν μπορώ να τους ικανοποιήσω όλους, οπότε κάνω απλώς τη ζωή μου χωρίς να λογοδοτώ κάπου.

…Όταν διαβάζεις ολόκληρα σενάρια για τον υποτιθέμενο γάμο σου, απλώς γελάς;
Η αλήθεια είναι ότι δεν τα διαβάζω, αλλά αν τύχει να μου το μεταφέρουν θα πω: “Α, πάλι γράφτηκε αυτό” Θα γελάσω και θα μου φανεί πολύ φυσιολογικό.

Τι θαυμάζεις σ’ εκείνον;
Πολλά πράγματα. Περνάω καλά, είμαι πολύ ευτυχισμένη και χαρούμενη και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Νιώθω υπερήφανη γι’ αυτόν, τον σέβομαι και τον εκτιμώ, γιατί είναι ένας άνθρωπος στον οποίο μπορώ να στηριχτώ και να επενδύσω, διότι αξίζει.

Είσαι ρομαντική ή επιλέγεις να βλέπεις τα πράγματα πιο ρεαλιστικά;
Είμαι ταυτόχρονα και τα δυο. Θα ήθελα πολύ να κρατήσει για πάντα, αλλά ξέρω ότι είναι δύσκολο. Όμως δεν το έχω αποκλείσει στο μυαλό μου. Γνωρίζω ζευγάρια που μεγάλης ηλικίας που είναι ακόμη ερωτευμένα. Υπάρχει, δηλαδή η πιθανότητα να μείνεις ερωτευμένος μια ζωή με έναν άνθρωπο και να γεράσεις χεράκι χεράκι. Ξέρω ότι αυτό συμβαίνει πάρα πολύ σπάνια, αλλά γιατί να αποκλείσω τον εαυτό μου από αυτό; Έχω και εγώ αυτή την ελπίδα.

Διάβασε περισσότερα στο περιοδικό Celebrity

Read More

And More