Αθήνα Ψηλά: Βασίλης Ζούλιας, Νικολέττα Καρρά και Βασίλης Καλλίδης υποψήφιοι με τον Κώστα Μπακογιάννη

Ο Κώστας Μπακογιάννης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου ανακοίνωσε τους 351 υποψηφίους της παράταξης «Αθήνα Ψηλά».

Μέσα στη λίστα και ο γνωστός σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας, ο σεφ, Βασίλης Καλλίδης αλλά και η ηθοποιός, Νικολέττα Καρρά.

«Η πιο σημαντική ομάδα είναι αυτή που θέλει και ξέρει να αγωνίζεται για την πόλη μας» ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης σε δήλωσή του για την ανακοίνωση των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων για το δήμο της Αθήνας.

Μεταξύ των υποψηφίων για τον δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη είναι ο Βασίλης Αγγελόπουλος, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τον Παύλο Γερουλάνο, ο «κανονιέρης» του Παναθηναϊκού Κριστόφ Βαζέχα, ο Βασίλης Πάρις Καπερνάρος, γιος του Βασίλη Καπερνάρου (ο οποίος είναι επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο νυν δημοτικό συμβούλιο).

Υποψήφιοι με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη είναι επίσης η Μάρω Θεοδωράκη, κόρη της Νίτσας Λουλέ και ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη, η Ντόρα Βυζοβίτη, στενή συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, ο συγγραφέας Άγγελος Προβιάς, ο Βασίλης Καραμητσάνης, ο συνδημιουργός και πρόεδρος του Animasyros,  ο Χάρης Περδίκης, πρόεδρος Ομοσπονδίας των Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με αμαξίδιο, η τηλεοπτική παραγωγός Φρόσω Ράλλη.

Επίσης, υποψήφια είναι η Παναγιώτα Στεργιοπούλου, η μικρότερη σε ηλικία υποψήφια, αριστούχος στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, γεννημένη το 2005. Ψήφισε για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές του 2023 και τώρα ρίχνεται στη μάχη της αυτοδιοίκησης.

Υποψήφιος είναι και ο Δημήτρης Περαντζάκης, ο 64χρονος που βίωσε το καθεστώς αστεγίας και με τη συνδρομή των κοινωνικών δομών του Δήμου Αθηναίων κατάφερε να ξαναπατήσει στα πόδια του.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της «Αθήνα Ψηλά» επιλέχθηκαν με τον κανόνα «τουλάχιστον ένας από κάθε γειτονιά» με δεδομένο ότι η Αθήνα έχει 129 γειτονιές.

Δες εδώ τη λίστα με τα ονόματα των 351 υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

Το ψηφοδέλτιο της παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη έχει ανανεωθεί κατά 70% με 244 νέα πρόσωπα, τα οποία πλαισιώνονται από 107 υποψηφίους του ψηφοδελτίου των εκλογών του 2019. Από τους 351 υποψήφιους, οι 156 (45%) είναι γυναίκες, ενώ το 10% των υποψηφίων είναι κάτω των 30 ετών (36 άτομα) και ο μέσος όρος ηλικίας του συνόλου των υποψηφίων είναι τα 48 έτη.

Οι υποψήφιοι προέρχονται από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, κοινωνικούς χώρους, συλλόγους κ.λπ. Είναι επιστήμονες, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, καλλιτέχνες.

Πηγή: Newsit

 

Read More

And More