Αθηναΐς Νέγκα: Ο γάμος με τον κατά 14 χρόνια μικρότερο σύζυγό της, οι «προφητικές» δηλώσεις και η ανακοίνωση του διαζυγίου

Με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία στο Instagram και ένα μακροσκελές κείμενο επέλεξε το πρωί της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου να ανακοινώσει το διαζύγιό της από τον σύζυγό της Γιάννη η Αθηναϊς Νέγκα.

«Έκανα γκρίζα αυτή τη φωτογραφία γιατί είναι σχετικά παλιά. Οι σχέσεις παλιώνουν και η σχετική τους γήρανση δεν οφείλεται στο χρόνο αλλά στις γνωστές μα@@@@ες που μαζεύονται και γίνονται βουνό γιατί ως καλοί εξυπνάκηδες δεν εννοούμε να τις αντιμετωπίσουμε όταν πρέπει και όλες οι συζητήσεις μετατίθενται για αργότερα και λίγο πιο αργότερα.

Δεν μπορείς να πρήζεις ή να ενοχλείς αυτόν που κάποτε ερωτεύτηκες, καλύτερα ένας υπερευαίσθητος πληγωμένος εγωισμός παρά δυο φουσκωμένοι που ζητάνε δράματα και διαμάχες.

Κακώς έχουμε εκπαιδευτεί κοινωνικά να ταυτίζουμε τους χωρισμούς με την καταστροφή, πρόκειται μάλλον για μια καλύτερη συνέχεια όταν αυτό που έχεις, έχει γίνει δύσκολο, αρκεί να μη φυλάξεις πίκρα, να έχουν και οι δυο σταθεί στα δύσκολα, να θέλουν να συνεχίσουν να είναι οικογένεια κάθε μέρα από κοντά, φίλοι χωρίς να είναι ζευγάρι.

Σύντροφοι εξαιρέσεις, ανεξαρτήτως συνέχειας, αξίζει πάντα να έχουν το κλειδί του σπιτιού σου γιατί είχαν καιρό το κλειδί της καρδιάς σου, ας ακούγεται μελό και κιτς, ας μένει κάτι μελό και κιτς για το τέλος. Δεν έχω σπουδαίες εξηγήσεις να δώσω, θα τις αποφύγω μέχρι τουλάχιστον το έτος 2035. ΥΓ δημοσιογράφος καναλιού με πήρε κ σχεδόν με μάλωσε που δεν γράφω κάτι ξεκάθαρο…. Τι τύποι!» έγραψε η Αθηναΐς Νέγκα στην ανάρτησή της.

Ο γάμος το 2017 και η διαφορά ηλικίας

Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2017 υπό άκρα μυστικότητα. Την είδηση τότε είχε επιλέξει και πάλι να ανακοινώσει η ίδια με τον δικό της τρόπο μέσω μιας επίσης ασπρόμαυρης φωτογραφίας. 

«Καλοκαίρι 2017. ο,τι καταλαβαίνετε, χωρίς καλεσμένους δεν το ξανασυζητώ κ το διαψεύδω, διακρίνεται χιπστεροσύζυγος» είχε γράψει στη λεζάντα της φωτογραφίας του γάμου τους η ραδιοφωνική παραγωγός και δημοσιογράφος.

Ο Γιάννης, τον οποίο η ίδια συνήθιζε να αποκαλεί «τυχερό σύζυγο» στα social media χωρίς ποτέ να αποκαλύπτει το επώνυμό του, είναι 14 χρόνια μικρότερός της και μαζί έχουν αποκτήσει μια κόρη. Τα χρόνια της κοινής τους πορείας οι δυο τους απέφευγαν τις κοσμικότητες και τις πολλές δημόσιες εμφανίσεις.

Ωστόσο, η Αθηναΐς Νέγκα σε συνεντεύξεις της είχε μιλήσει ανοιχτά για την διαφορά ηλικίας τους η οποία όπως είχε παραδεχτεί ήταν κάτι που την άγχωνε.

«Δε θα έλεγα σε όλες τις γυναίκες να πάνε να τα φτιάξουν με μικρότερο αλλά το κοινωνικό κομμάτι νομίζω είναι το λιγότερο σε αυτές τις περιπτώσεις. Μια τέτοια σχέση σου δίνει ζωή. Με έναν νεότερο άνθρωπο είναι σαν να έχεις μια δεύτερη ευκαιρία γενικά. Το πως είσαι όμως είναι στάση ζωής…» είχε πει σε συνέντευξη που είχε δώσει στην Τατιάνα Στεφανίδου το 2018.

Ενώ σε άλλη συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη για τους λόγους που επέλεξε να κάνει σχέση με έναν άνθρωπο κατά 14 χρόνια μικρότερό της και όχι με έναν συνομήλικο, είχε εξηγήσει:

«Δεν θα μπορούσα να έχω σχέση με έναν συνομήλικό μου για έναν πρακτικό λόγο. Όταν βρέθηκα χωρισμένη στα 39 μου ανακάλυψα ότι έβγαινα με ανθρώπους που ήταν συνομήλικοί μου ή λίγο μεγαλύτεροι και ήταν χωρισμένοι. Το δύσκολο ήταν διαζύγιο, πρώτος γάμος, παιδιά, αυτή είναι η πιο δύσκολη “πίστα”, όποια τα καταφέρνει εκεί της βγάζω το καπέλο.

Εγώ όμως είδα ότι δεν μπορούσα εκεί γιατί δεν διεκδικώ πάρα πολύ καλά το χώρο μου στις σχέσεις. Οπότε το τα αντιμετωπίσεις έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει παιδιά, μπορεί να μην έχει κλείσει καλά τη σχέση του, διεκδικούν οι πρώην σύζυγοι τον σύζυγο. Πρέπει να γίνεις μητριά παιδιών, ενώ ο πατριός είναι ένας κουλ τύπος, αν παίζει καλά το ρόλο του, που είναι σαν θείος, η μητριά έχει μεγαλύτερη τριβή.

Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο για μένα, οπότε πρέπει να διαγράψω αυτή την κατηγορία και τι μας μένει; Μας μένει ο πολύ νεότερος, ο οποίος μπορεί να μην έχει παντρευτεί και να είναι σημαντικά νεότερος, όπως στην περίπτωση του άντρα μου. Τα 14 χρόνια διαφορά που έχω με τον σύζυγό μου με προβληματίζουν κάθε μέρα».

Σε άλλη ανάρτησή της στο Instagram η Aθηναϊς Νέγκα χαρακτήριζε τον μέχρι πρότινος σύζυγό της, Γιάννη ως έναν πολύ καλό μπαμπά και σύζυγο εκφράζοντας παράλληλα την απορία της για το πως την αντέχει μιας και η ίδια – όπως έγραφε – είναι ένας πολύ δύσκολος και περίεργος άνθρωπος.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @athinaisnega

«Εγώ και ο τυχερός σύζυγος βγαίνουμε ελάχιστα έξω. εγώ και ο τυχερός σύζυγος, έχουμε συνεπώς ελάχιστες κοινές φωτογραφίες. Εγώ και ο τυχερός σύζυγος είμαστε ομάδα με καλές και κακές μέρες, δεν έχω ιδέα αν θα καταφέρουμε να είμαστε μαζί για πάντα αλλά ελπίζω να έχει σχετική επιτυχία η συνύπαρξη και να μην μισήσουμε ο ένας τον άλλον ιδιαίτερα, οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη είναι ανθρώπινη, ό,τι και όπως μπορεί ο καθένας. Θα κρατήσω λοιπόν αυτές τις σπάνιες φωτό για κάθε ενδεχόμενο. Κάθε ομάδα χρειάζεται στιγμιότυπα για την ιστορία της» είχε γράψει σε άλλη της ανάρτηση τον περασμένο Μάιο η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός και ήταν σαν μέσα της να ήξερε ή να διαισθανόταν πως ο χωρισμός τους ήταν προ των πυλών.

Έναν μήνα μετά την ανάρτηση αυτή, η Αθηναϊς Νέγκα σε συνέντευξη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη είχε παραδεχτεί πως το άγχος που της προκαλεί η μεγάλη διαφορά ηλικίας με τον σύζυγό της είναι καθημερινό και είχε χαρακτηρίσει «πρόβλημα» το ενδεχόμενο να συνεχίσουν να είναι μαζί όταν εκείνη θα είναι πλέον 60 και εκείνος 45.

«Μέχρι στιγμής νομίζω ότι ψιλοπερνάει. Αν συνεχίσουμε να είμαστε παντρεμένοι κι εγώ είμαι 60 κι αυτός 45, θα είναι πρόβλημα. Σαφώς υπάρχει άγχος όταν ο σύζυγός σου είναι μικρότερος γιατί σκέφτεσαι ότι εγώ μεγαλώνω, βλέπω τα σημάδια επάνω μου, άρα θα τα βλέπει κι αυτός. Αποκαλώ τον σύζυγό μου στο Instagram “τυχερό σύζυγο” γιατί θεωρώ ότι έμπλεξε σε μία δύσκολη σχέση. Περνάμε διάφορες φάσεις με πολλή αγάπη, με αγάπη που είναι σκληρή» είχε πει.

Τελικά τα άγχη της και οι φόβοι της βγήκαν αληθινά όμως τώρα η μόνη της έγνοια είναι να μπορέσουν και οι δυο να κρατήσουν από την κοινή τους πορεία μόνο τα θετικά και να παραμείνουν ενωμένοι για χάρη της κόρης τους.

Read More

And More