Αχαΐα: Παπάς δεν κοινωνούσε ηλικιωμένους με μασέλες!

Απίστευτα κι όμως αληθινά συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες σε δύο εκκλησίες της Πάτρας – Αρνήθηκε να δώσει Θεία Κοινωνία σε ηλικιωμένους με μασέλες, ενώ σε άλλη εκκλησία κοινώνησε πρώτους τους άνδρες…

Η πιο τρανταχτή είναι η πρώτη περίπτωση, όπου ο παπάς δεν κοινωνούσε ηλικιωμένους με… μασέλες! Στη δεύτερη, ο ιερέας έβαλε τους άνδρες να… χειροκροτήσουν τις γυναίκες επειδή δέχθηκαν να κοινωνήσουν… τελευταίες. Όλα αυτά τα απίστευτα κι όμως αληθινά, όπως ήταν φυσικό, πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις από ηλικιωμένους πιστούς και τα παράπονα γίνονται πλέον δημοσίως και αναμένεται (αν δεν έχει συμβεί ήδη) να φθάσουν σύντομα στην πόρτα της Αρχιεπισκοπής.

Αναφορικά με το πρώτο περιστατικό, που είναι αυτό που προκαλεί και τη μεγαλύτερη αίσθηση, συνέβη στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιωτίσσης και μάλιστα ανήμερα της Παναγίας. Σύμφωνα με το dete.gr, οι πιστοί είχαν κατακλύσει τον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας από νωρίς το πρωί, για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και να προσευχηθούν στην Μεγαλόχαρη.

Διάβασε περισσότερα στο Newsit.gr

Read More

And More