Αύριο η κηδεία του Γιώργου Φούντα

Αύριο η κηδεία του  Γιώργου Φούντα | tlife.gr

Σε ηλικία 86 ετών, ο πρωταγωνιστής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου έχασε τη μάχη με το θάνατο, αφού υπέφερε για αρκετό καιρό από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Ο θάνατος του αγαπημένου ηθοποιού διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Metropolitan όπου και νοσηλευόταν.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη στις 11.00 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών

Ο Γιώργος Φούντας, αποτέλεσε για δεκαετίες ολόκληρες την πιο κλασσική, λαϊκή φιγούρα του Έλληνα άνδρα μιας άλλης εποχής. Ο ηθοποιός Γιωγος Φούντας, γεννήθκε το 1924 στο Μαυρολιθάρι Παρνασσίδας. Ο τραγικός χαμός ενός στενού του φίλου του άνοιξε το δρόμο για την υποκριτική.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδεόυ Αθηνών και πάτησε το σανίδι για πρώτη φορά με το έργο Νυφιάτικο τραγούδι. Πολύ σύντομα και σε ηλικία 20 ετών έπαιξε στην κινηματογραφική παραγωγη «Τα χειροκροτήματα»! Έχει τιμηθεί δύο φορές από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, την πρώτη το 1966 για την ταινία «Με την λάμψη στα μάτια» και την αμέσως επόμενη χρονιά με την ταινία «Πυρετός στην άσφαλτο».

Ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό έγινε με τη συμμετοχή του στην ταινία Στέλλα στο πλευρό της αξέχαστης Μελίνας Μερκούη. Σταθμοί στην καριέρα του ήταν επίσης το Ποτέ την Κυριακή, η συμμετοχή του στην ταινία Αλέξης Ζορμπάς, Τα Κόκκινα Φανάρια αλλά και το Κορίτσι με τα μαύρα.

READ more