Christopher Lee: Η άγνωστη καριέρα του σαν τραγουδιστής της heavy metal!

Οπώς σου γράψαμε ήδη ο Sir Christopher Lee, έφυγε από τη ζωή σήμερα, πλήρης ημερών καθώς είχε συμπληρώσει τα 93 χρόνια ζωής του στις 27 Μαΐου. Και μπορεί να τον θυμάσαι ως “Δράκουλα” ή ως επιβλητικό “Saruman” αν ανήκεις στην νέα γενιά που σημαδεύτηκε από την μεταφορά του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” στον κινηματογράφο, αλλά ο Christopher Lee είχε και μια δεύτερη, εντελώς ασυνήθιστη καριέρα (δες εδώ περισσότερα για την προσωπική του ζωή).

Ο Christopher Lee, ήταν τραγουδιστής της Heavy Metal. Και μάλιστα ήταν ο γηραιότερος τραγουδιστής της μουσικής του είδους αυτού στην ιστορία. Το τελευταίο του single κυκλοφόρησε το 2014 και ήταν ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Ωστόσο η χαρακτηριστική φωνή του δεν έντυσε μόνο τα δικά του κομμάτια αλλά διασκεύασε και κάποια τραγούδια που απέκτησαν χάρη σε εκείνον ένα εντελώς καινούργιο στυλ και χαρακτήρα.

O Christopher Lee κυκλοφόρησε από το 1998 μέχρι το 2014, τέσσερα άλμπουμ, 3 EP’S και 3 single’s, ενώ συμμετείχε σε πολυάριθμες δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών.

Άκου μερικά από τα τραγούδια του για να τα θυμάσαι μαζί με τις ερμηνείες του στον κινηματογράφο.


Η θεατράλε ερμηνεία του στο κομμάτι “The Bloody Verdict of Verden”, που κυκλοφόρησε ο Christopher Lee με το συγκρότημά του τους Charlemagne το 2010.

Το promo από το τελευταίο του Χριστουγεννιάτικο δίσκο.


Η διόλου metal και πολύ ατμοσφαιρική διασκευή του στο τραγούδι “Ghost Riders in the Sky”.


Και φυσικά το τραγούδι “Treebeard’s Song” που ερμήνευσε μαζί με το Tolkien’s Ensemble.

Read More

And More