Δανάη Μιχαλάκη για Γιώργο Παπαγεωργίου: «Μας σκέφτηκα μαζί γερόντια – Κάθε μέρα ο γάμος είναι μία προσπάθεια»

Η Δανάη Μιχαλάκη και ο Γιώργος Παπαγεωργίου έδωσαν από κοινού μία συνέντευξη στο τελευταίο τεύχος του «Μarie Claire», που είναι αφιερωμένο στην αγάπη, και αποκάλυψαν πώς βλέπουν τις σχέσεις, τον έρωτα αλλά και τον γάμο.

«Πάντα είχα στο μυαλό μου ότι θέλω να παντρευτώ, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα έβρισκα τον κατάλληλο άνθρωπο. Και πάντα είχα στο μυαλό μου ότι θέλω να κάνω οικογένεια. Όταν γνώρισα τον Γιώργο, ήρθε αβίαστα, σα να ήταν meant to be. Κατάλαβα ότι θέλω να είμαστε μαζί όταν μας σκέφτηκα μαζί γερόντια, δύο παππουδάκια σ’ ένα παγκάκι να κάθονται να κοιτάνε τη θάλασσα.

Ο ίδιος ο γάμος- κάναμε πολιτικό –  δεν είναι με την έννοια “τώρα θα αλλάξουν όλα”. Νιώσαμε ότι είναι κάτι που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά και θέλαμε να κάνουμε ένα τεράστιο party με φίλους και συγγενείς για να γιορτάσουμε την αγάπη μας» εξομολογείται η Δανάη Μιχαλάκη για τον πώς από την πρώτη στιγμή κατάλαβε ότι ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι ο άνθρωπος με τον οποίο θέλει να πορευτεί στη ζωή της.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου, από την άλλη, τα είπε όλα για τη Δανάη Μιχαλάκη, μέσα από το τραγούδι του «Πάμε μαζί» ενώ σε όσα λέει στο περιοδικό και τη Λένα Παπαδημητρίου εκφράζει την πεποίθηση ότι ο ρομαντισμός είναι ένα στοιχείο που τελικά παραμένει ζωντανό μέχρι και σήμερα.

«Πιστεύω πως αν η αποχή δε μπορεί να σου φτιάξει ένα παραμύθι, “φτιάξ΄το μόνος σου”. Το “Πάμε μαζί” , από τα θετικά σχόλια που είδα στo Youtube, ήταν πολύ ελπιδοφόρο. Μου έδειξε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Ότι δεν υπάρχει μόνο τοξικότητα, ηλίθιο χιούμορ και κακιά εκεί έξω. Ο κόσμος διψάει και λαχταράει να βουήξει σε μία άλλου τύπου σχέση.

Πιστεύω ότι και η νέα γενιά, που έχει ήδη αρχίσει να σφυροκοπάει το μοντέλο της τοξικής αρρενωπότητας, της ματσίλας, κατά βάθος αυτό προσδοκά. Προσδοκά μια άλλη ισορροπία ανάμεσα στον άντρα και στην γυναίκα, ανάμεσα στον άντρα στον άντρα, ανάμεσα στην γυναίκα και τη γυναίκα, μια άλλου τύπου ερωτική επαφή, πολύ πιο απελευθερωμένη από βαρίδιά και πατριαρχικά κατάλοιπα.

Παράλληλα με το tinder και τα χιλιάδες dating apps, εγώ βλέπω γύρω μου πολλά ζευγάρια που κυκλοφορούν στον δρόμο χεράκι χεράκι. Και αυτό κάτι μου λέει. Ότι σήμερα τα πράγματα δεν είναι μόνο επιφάνεια. Ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ωραίες σχέσεις με ειλικρίνεια, αγάπη, τρυφερότητα, χωρίς κτητικότητες. Χαίρομαι πολύ την εποχή που ζούμε και ας μου αρέσει πολλές φορές να γυρίζω πίσω, σε άλλες» αναφέρει ο Γιώργος Παπαγεωργίου.

Όσο για τον δεσμό του γάμου, η Δανάη Μιχαλάκη εξηγεί πως είναι κάτι που χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια και από τις δυο πλευρές.

«Δεν το καταλαβαίνω, ίσως κάποιοι έχουν κακές εμπειρίες. Εντάξει, εμείς βρισκόμαστε μόλις τον τρίτο χρόνο. Εγώ, έχοντας μεγαλώσει σε μια πολύ αγαπημένη οικογένεια, με πολύ αγαπημένους γονείς, είναι μαζί 34-35 χρόνια, έχω το γάμο και την αγάπη με μεγάλη τρυφερότητα μέσα στο μυαλό μου. Επίσης, νομίζω ότι κάποιοι αντιμετωπίζουν τον  γάμο σαν κάτι πολύ εύκολο, ότι θα παντρευτούμε, και όλα θα είναι καλά. Εξίσου εύκολο όμως εγκαταλείπουν.

Γι’ αυτό ακούμε συνέχεια για διαζύγια. Ο γάμος θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια και από τους δύο. Για μένα κάθε μέρα είναι μια προσπάθεια. Κάποιοι κάνουν και παιδί νομίζοντας ότι αυτό θα φέρει την ευτυχία μεταξύ τους. Όχι ότι δε τη φέρνει, αλλά αν το ζευγάρι δεν είναι ομάδα,  δύσκολα θα λειτουργήσει».

Read More

And More