Δανάη Μπάρκα: “Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί. Της μόδας είναι να βάζουμε ταμπέλες…”

Η Δανάη Μπάρκα είναι λάτρης των social media και ειδικά του Instagram, μέσα από το οποίο μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους στιγμές από την καθημερινότητά της, τόσο την επαγγελματική, όσο και την προσωπική. Το βράδυ της Τρίτης, η νεαρή ηθοποιός έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και συγκεκριμένα στα stories της, όπου αναφέρθηκε στη διαφορετικότητα των ανθρώπων, την ομορφιά, τα παραπανίσια κιλά αλλά στο «ωραίο» που είναι εντελώς υποκειμενικό.

«Θα πω μόνο τα εξής: Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί. Κανείς δεν έχει την υποχρέωση να αποδεχτεί κανέναν γιατί κανείς δεν έχει έρθει στην γη με τον τίτλο του “αποδοχέα” για να ορίσει τι πρέπει να υπάρχει και τι όχι.

Το τι θεωρεί “ωραίο” ο καθένας είναι εντελώς υποκειμενικό. Τον τρόπο και τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο καθένας για να εκφραστεί τα ορίζει η παιδεία και η μόρφωσή του. Παιδεία δεν είναι το Πανεπιστήμιο. Παιδεία είναι η συμπεριφορά, η καλλιέργεια, η ευγένεια και η διακριτικότητα (και άλλα πολλά)…

Ωραία η γυμναστική του σώματος, αλλά στην χώρα μας έχουν ανάγκη από εγκεφαλική γυμναστική και δυστυχώς δεν είναι της μόδας. Της μόδας είναι να βάζουμε ταμπέλες, να παγιδεύουμε τους ανθρώπους σε κόμπλεξ και ανασφάλειες και να πληρωνόμαστε για να σχολιάζουμε με αγένεια τους συνανθρώπους μας.

Η εικόνα αλλάζει, η λάμψη υποχωρεί, το δέρμα ζαρώνει, η ενέργεια πέφτει, το σώμα κρεμάει. Ένα κοφτερό μυαλό, ένα αληθινό χαμόγελο, το χιούμορ, η εξυπνάδα, η ευφυΐα, η ευγένεια, η αισθητική, η ενσυναίσθηση, η δοτικότητα και η καλλιέργεια ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΙ όσα χρόνια και αν περάσουν. Στο τέλος αυτά μένουν. Αυτά να ψάχνετε, αυτά να καλλιεργείτε, αυτά να σας γοητεύουν. Τα υπόλοιπα είναι βιτρίνα. Ψάξτε το μέσα, την ποιότητα και την λεπτομέρεια», έγραψε μεταξύ άλλων.

Η κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου έχει άποψη και δεν διστάζει να την εκφράσει δημόσια.

Read More

And More