Δανάη Μπάρκα: «Όπως δεν θα ρωτήσουν έναν με κοιλιακούς πώς νιώθει με μαγιό, δεν θέλω να ρωτάνε και μένα»

Η Δανάη Μπάρκα μπορεί να απολαμβάνει τις διακοπές της στην Σέριφο, ωστόσο λίγο πριν ταξιδέψει παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό OK! και τον Νίκο Γεωργιάδη.

Η παρουσιάστρια του Mega αναφέρθηκε και στο body shaming και τον ρατσισμό που υπάρχει στις μέρες μας όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση ενός ανθρώπου.

Υπάρχει φυσικά και το θέμα του body shaming. Για αυτές τις κοπέλες που μου ανέφερες πριν ποζάρεις με μαγιό, και μάλιστα μου ζήτησες να μην κάνουμε πολύ ρετούς.

Μα δεν είναι ντροπή να βγει ένα περιοδικό που θα με δείχνει αψεγάδιαστη και αύριο να με δει στην παραλία και να πει «καλέ, ποια είναι αυτή;»; Όλοι θέλουμε να βγαίνουμε πιο λαμπεροί αλλά όχι να γίνουμε κάποιοι άλλοι! Έχω μιλήσει πολλές φορές για τη διαφορετικότητα, αλλά νιώθω ότι πλέον αν αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως διαφορετικό, γίνεται οριακά ρατσιστικό. Όπως δεν θα ρωτήσουν έναν άνθρωπο με κοιλιακούς πώς νιώθει να είναι με μαγιό, έτσι δεν θέλω να ρωτάνε και μένα.

Όσο εμείς το αντιμετωπίζουμε ως κάτι περίεργο ή σπάνιο, τόσο πιο ρατσιστικός γίνεται ο κόσμος μας. Όταν πάψουμε να ασχολούμαστε και αντιληφθούμε πως όπως θα δούμε με μαγιό την Άσλεϊ Γκράχαμ, τη Lizzo, την Κιμ Καρντάσιαν, έτσι θα δούμε και την Τζένιφερ Άνιστον, την Κόρτνεϊ Κοξ και τη Μέριλ Στριπ, ο κόσμος μας θα γίνει πιο ομαλός για όλους. Κουράστηκα να βλέπω και δικούς μου τίτλους να μιλάω για τα μαγιό και τα σώματα. Όταν κάνουμε ακτινογραφία στον γιατρό, το πόδι το δικό μου, της φίλης μου και το δικό σου ίδια φαίνονται.

Ταυτόχρονα ζούμε την απόλυτη ματαιοδοξία, όπου οι άνθρωποι παίρνουν τα φάρμακα των διαβητικών για να αδυνατίσουν…

Και δεν τα βρίσκουν εκείνοι που τα χρειάζονται. Όσο εμείς προάγουμε αυτά τα πρότυπα και όσο θέλουμε να δείχνουμε τέλειοι, τόσο πιο πολλά κόμπλεξ θα αποκτούν οι άνθρωποι. Όσο αποβάλλουμε την ανάγκη να μιλάμε για την εικόνα μας, τόσο καλύτερο θα είναι το μέλλον μας.

Read More

And More