Δανάη Μπάρκα: Τα συγκλονιστικά της λόγια κατά του ρατσισμού, με αφορμή το Athens Pride

Το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ υπερηφάνειας της Αθήνας (Athens Pride). Μάλιστα, για δεύτερη συνεχή χρονιά έλαβε χώρα στην πλατεία Συντάγματος και όχι στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου συνηθιζόταν τα τελευταία χρόνια. Η παρέλαση ξεκίνησε στις 7 μ.μ. και το σλόγκαν του Athens Pride 2018 ήταν «Παρούσα». Στο φετινό Athens Pride έδωσαν το παρών πολλοί εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz, ενώ όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν έστειλαν το δικό τους μήνυμα μέσα από τα social media, δηλώνοντας παρούσες.

Η Δανάη Μπάρκα, μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της νέας γενιάς και κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου, δημοσίευσε μια συγκλονιστική ανάρτηση – με αφορμή φυσικά το Athens Pride – μιλώντας για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας και τον ρατσισμό που βιώνουν στην ζωή τους οι ομοφυλόφιλοι.

“Δεν ανεβάζω αυτή τη φωτογραφία επειδή είμαι ομοφυλόφιλη. Δεν ανεβάζω αυτή τη φωτογραφία επειδή είμαι ετεροφυλόφιλη. Ανεβάζω αυτή τη φωτογραφία επειδή είμαι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που δύο από τις βασικές μου ανάγκες είναι η αγάπη και η ελευθερία. Η αγάπη για τον εαυτό μου και η αγάπη για τους ανθρώπους που επιλέγω να έχω στη ζωή. Η ελευθερία να μπορώ να είμαι ο εαυτός μου, και η ελευθερία να μπορώ να αγαπάω αυτούς που εγώ θέλω. Αν έχω αυτά είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος. Ένας χαρούμενος δημιουργικός και παραγωγικός άνθρωπος για τον ίδιο μου τον εαυτό και για την κοινωνία στην οποία ανήκω. Ο κόσμος δεν πρέπει να αλλάξει το χαμόγελο μου αλλά το χαμόγελο μου ίσως και να μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

Ας αλλάξουμε τον κόσμο λοιπόν, και ας σκεφτόμαστε με περισσότερη ευαισθησία και λιγότερη κακεντρέχεια”, έγραψε, μεταξύ άλλων, η ταλαντούχα ηθοποιός.

Διάβασε όλη την ανάρτηση:

https://www.instagram.com/p/Bj3qecBnAjn/?taken-by=danai_barka

Read More

And More