Δανάη Μπάρκα: Το μήνυμά της για τις καταστροφικές πυρκαγιές – “Πριν από 11 μέρες το μόνο που σκεφτόμουν είναι ποσό ευτυχισμένη ένιωθα… 11 μέρες μετά…”

Η Ελλάδα παραμένει συγκλονισμένη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική και στοίχισαν τη ζωή σε 88 συμπολίτες μας. Κανείς δεν φανταζόταν μία εβδομάδα πριν την τραγωδία που θα ζούσε μέσα σε λίγες ώρες, όπου χιλιάδες περιουσίες και δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν ξαφνικά. Η Δανάη Μπάρκα πριν μία εβδομάδα ζούσε όμορφες στιγμές, ενώ τώρα βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων, βοηθώντας όσους το έχουν ανάγκη με όποιον τρόπο μπορεί.

Με αφορμή τα γενέθλια του σκηνοθέτη της παράστασης Ουρανία, Γιώργο Σουλεϊμάν, όπου η νεαρή ηθοποιός κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο, έγραψε μία συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

“Πριν 11 μέρες δεν πήγαινε ο νους μας στο τι θα συνέβαινε και στο ότι αυτή τη στιγμή θα οδηγούσα και θα μετέφερα τρόφιμα σε μια -σαν εμπόλεμη ζώνη- περιοχή. Πριν από 11 μέρες δε χωρούσε στο μυαλό μου ότι μπορεί να αλλάξει ο ύπνος μου εξαιτίας κάποιων γεγονότων. Πριν από 11 μέρες το μόνο που σκεφτόμουν είναι ποσό ευτυχισμένη ένιωθα που ήμουν ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπάω και θαυμάζω. Πριν 11 μέρες ανυπομονούσα να ξανααρχίσουμε πρόβες με τον υποφαινόμενο και να ξαναβρεθούμε στην «Ουρανία» μας. Πριν 11 μέρες κοιτούσαμε τη φύση γύρω μας και λέγαμε ποσό σπουδαίο είναι και ποσό τυχεροί ήμαστε που έχουμε αυτό το προνόμιο-να χαζεύουμε δηλαδή τη θέα από εκεί που βρισκόμαστε.

Τώρα,11 μέρες μετά συμβαίνουν απαίσια πράγματα. 11 μέρες μετά ο πλανήτης μας είναι -87 ανθρώπους. 11 μέρες μετά μαζεύουμε σκυλάκια από το δρόμο και τρέχουμε στο Πικέρμι για περίθαλψη. 11 μέρες μετά όλοι κάπου στεκόμαστε -είτε κρυφά είτε φανερά- και κλαίμε. 11 μέρες μετά,σήμερα,έχει γενέθλια ο Γιώργος. Δε μπορώ να μην εκφράσω δημόσια την χαρά μου που υπάρχει στη ζωή μου. Ακόμα και σε τέτοιες μέρες υπάρχουν άνθρωποι που μας κάνουν να χαμογελάμε δειλά και να λέμε «ένας λόγος να είμαστε ενωμένοι και να προσπαθούμε είναι η αγάπη.» Αυτός είναι ένας από αυτούς τους άνθρωπος. Να σε χαιρόμαστε υπέροχε μας. Να μας δίνεις πάντα χαμόγελο ακόμα και σε απαίσιες μέρες όπως αυτές.

Γιατί αυτό το γραφικό για πολλούς και κοινότοπο συναίσθημα που ονομάζεται «αγάπη» είναι το μεγαλύτερο αγαθό που υπάρχει. Αυτό να κυνηγάμε. Με οποίο τρόπο μπορούμε. Να είμαστε «ένα» με εκείνους που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους,να παίρνουμε δύναμη και να δίνουμε. Να παίρνουμε αγάπη και να δίνουμε. Να εξελισσόμαστε και να εξελίσσουμε τον κόσμο (μας)”.

Read More

And More