“Dancing on ice” ! Μας ζέστανε ή μήπως μας έβαλε στον… πάγο ;

Ε ναι ,λοιπόν, το πολυσυζητημένο σόου του ΑΝΤ1 , “Dancing on ice” , τράβηξε αυλαία αν και μετ ‘ εμποδίων ! Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις βλέπετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το σόου του καναλιού του Αμαρουσίου να βγει στον αέρα με περίπου δύο ώρες καθυστέρηση.

Ετσι, κάπου εκεί στις 11.00 παρά, είδαμε επιτέλους την Τζένη Μπαλατσινού να μας καλησπερίζει, φορώντας το πιο λαμπερό της χαμόγελο και μία κατάμαυρη τουαλέτα. Το “Dancing” ,λοιπόν, τράβηξε αυλαία και σίγουρα τράβηξε και όλα τα βλέμματα εκείνων που θέλησαν μετά τον πανικό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες, να πάρουν μία ανάσα ψυχαγωγίας και για λίγο να ξεχαστούν από το… τσουνάμι των εξελίξεων που έχει χτυπήσει την χώρα μας.

Ναι, το “Dancing” αναμφισβήτητα ήταν χθες ένα ευχάριστο τηλεοπτικό διάλλειμα που σου πρόσφερε την πολύτιμη ευκαιρία να χαζέψεις κάτι για δύο-τρεις ώρες και να μην σκέφτεσαι τίποτα, απολύτως τίποτα και μόνο να χαμογελάς !
Ναι, το “Dancing” μας έδωσε την πολύτιμη ευκαιρία για δύο-τρεις ώρες να πατήσουμε το… off, να ξεχαστούμε και να ξεφύγουμε από την εφιαλτική καθημερινότητα.

Προσωπικά, το “Dancing” γι ΄αυτούς τους λόγους που μόλις σας ανέφερα και επειδή από το στρες και την πίεση κοντεύω να… μεταμορφωθώ σε “χύτρα ταχύτητος”, όχι μόνο το απόλαυσα, αλλά μην σας πω, πως το βρήκα και κομματάκι λυτρωτικό. Και δεν είναι καθόλου λίγο ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα να λειτουργεί… λυτρωτικά και να σε απαλλάσσει από την παράνοια στην οποία ζούμε.

Αναμφισβήτητα το “Dancing on ice” ήταν μία πολύ προσεγμένη τηλεοπτική παραγωγή, ήταν μία παραγωγή που σου προσέφερε μία εντυπωσιακή εικόνα, ήταν μία παραγωγή η οποία κατάφερνε να σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Η αλήθεια είναι πως για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε πως οι Αντεννικοί ξέρουν καλά, το πως να στήνουν σωστά τέτοιου είδους σόου.

Εντυπωσιακό ήταν φυσικά και το πλατό – παγοδρόμιο, το οποίο θα ήταν ακόμα καλύτερο αν υπήρχε ένα πιο διακριτικό παιχνίδι με το χρώμα και το φως, το οποίο ώρες – ώρες πραγματικά ήταν και υπερβολικό, αλλά και αρκετά κακόγουστο.

Κακόγουστο βρήκα επίσης και το τραπέζι της κριτικής επιτροπής, όπου στο μπροστινό μέρος του φιγουράριζαν τεράστιες οι βαθμολογίες που έδιναν στα ζευγάρια ο Πέτρος Κωστόπουλος, η Ελενα Παπαρίζου και ο Αλέξης Κωστάλας. Φυσικά βρήκα και αστείο το γεγονός ότι σε ένα τέτοιου είδους σόου όλοι περιμένουν πως και πως την βαθμολογία της κριτικής επιτροπής και στο τέλος… μπλοκάρισε το σύστημα και άλλη βαθμολογία έδιναν οι κριτές και άλλη εμφανιζόταν… τρισδιάστατη στους δέκτες μας να μας βγάζει το μάτι.

Και μιας και αναφέρθηκα στην κριτική επιτροπή να το πω κι αυτό… Το βρήκα εξαιρετικά μονότονο που όλη η βραδιά πέρασε και η βαθμολογία τους επαναλαμβανόταν η ίδια και η ίδια για τρεις και πλέον ώρες. Βαρέθηκα το να βλέπω συνεχώς το 3,0 – 3,5 και 2,5, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων !

Επίσης αυτό που με χάλασε αρχικά – γιατί ευτυχώς στην πορεία διορθώθηκε κάπως – ήταν το ασταμάτητο… χάχανο της Ελενας Παπαρίζου, η οποία φάνηκε σαν να πάσχιζε να… σπάσει με αυτό τον τρόπο τον πάγο της πρεμιέρας. Κατά τα άλλα η Ελενα ήταν λαμπερή και αρκετά άνετη σε αυτό τον νέο ρόλο που κλήθηκε να αναλάβει.

Φυσικά στον άνθρωπο στον οποίο υποκλίνομαι ήταν ο Αλέξης Κωστάλας, ο οποίος ήταν εκπληκτικός απ ΄όλες τις απόψεις, μιας και έκαστος στο είδος του και ο Αλέξης Κωστάλας στα… παγοπέδιλα !

Πολύ καλός ,όμως, ήταν και ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος απ ΄ότι φαίνεται για ακόμα μία φορά, το… ΄χει με τον τηλεοπτικό αέρα και με την… καρέκλα της κριτικής επιτροπής. Εχω την αίσθηση πως σε όποια επιτροπή κι αν τον βάλεις να καθίσει, με την ίδια άνεση, χαλαρότητα, αλλά και καυστηκότητα θα λειτουργήσει.

Εκείνο που σε πρώτη φάση χθες δεν είδα να λειτουργεί είναι η χημεία που υπάρχει ανάμεσα στον Πέτρο και την Τζένη Μπαλατσινού. Κάτι το οποίο μάλλον όλοι θα περίμεναν να δουν και όχι μόνο εγώ… Οι δυο τους θα πρέπει να αφεθούν περισσότερο και να λυθούν , έτσι ώστε να μπορέσουν να βγάλουν και στον τηλεοπτικό αέρα την χημεία της σχέσης τους, η οποία και θα χαρακτηρίσει το κομμάτι της παρουσίασης του σόου. Αλλωστε, πάνω σε αυτή την χημεία στηρίχτηκε και το κανάλι και φρόντισε για να πετύχει τον συγκεκριμένο, τηλεοπτικό συνδυασμό.

Οσο δε για τους συμμετέχοντες ; Αρχικά θα αρκεστώ στο να πω, πως πάνω απ ΄όλα η προσπάθεια μετράει, γιατί κατά τα άλλα ; Οι περισσότεροι ήταν εκπληκτικοί, όταν δεν… πατούσαν στον πάγο, αλλά βρισκόντουσαν στον αέρα ! Ομως, επειδή η παροιμία λέει πως… “όσοι βρίσκονται έξω από τον χορό (του πάγου…) πολλά τραγούδια λένε” , ας τους δώσουμε τον απαιτούμενο χρόνο για να δούμε τι πραγματικά μπορούν να καταφέρουν και τα ξανά λέμε !

Τέλος, οι… ατάκες της βραδιάς ανήκουν στην Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου και στον Βασίλειο Κωστέτσο ! Και αυτό γιατί; Γιατί η μεν πρώτη στο μίνι-βιογραφικό που της ζητήθηκε να μας παρουσιάσει δήλωσε… “εξερευνήτρια της ζωής”, ντόιιινγκ…. Μετά από αυτό οι… “τρεις μικροί εξερευνητές” αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση, ενώ ο δε δεύτερος, μας έδωσε την χρηστική πληροφορία πως “με το δωδεκάποντο το ΄χει, ενώ με το παγοπέδιλο πάλι όχι” !

Read More

And More