Δεν ενημέρωσαν τους γονείς ότι το μωρό τους δεν είχε πόδι!

Δεν ενημέρωσαν τους γονείς ότι το μωρό τους δεν είχε πόδι! | tlife.gr

Την δική τους τραγωδία ζουν δύο γονείς οι οποίοι έφεραν στον κόσμο ένα κοριτσάκι χωρίς πόδι,γιατί δεν τους ενημέρωσαν οι γιατροί για το πρόβλημα! Το κοριτσάκι πλέον είναι τεσσάρων χρονών. Κατά τη διάρκεια της κύησης η μητέρα είχε κάνει προγεννετικό έλεγχο και πολλά υπερηχογραφήματα και οι γιατροί την διαβεβαίωναν πως το παιδί ήταν υγιέστατο.

Όμως το κοριτσάκι δεν είχε οστό στο δεξί του πόδι από το γόνατο και κάτω και αναγκάστηκε να υποστεί ακρωτηριασμό. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι όταν γεννήθηκε το μωρό και οι γιατροί ανακάλυψαν το λάθος τους, αντί να το πουν κατευθείαν στους γονείς το έβαλαν σε θερμοκοιτίδα και μετά από εννέα μέρες τους είπαν πως το μωρό έπρεπε να μεταφερθεί επιγόντως σε κρατικό νοσοκομείο.

Εκεί σύμφωνα με την εφημερίδα »ΕΘΝΟΣ» έμαθαν από τον διευθυντή του τμήματος ότι το μωρό τους είχε έντονη δυσμορφία στο δεξιό κάτω άκρο, στο γόνατο και στην ποδοκνημική άρθρωση.Το 4χρονο πλέον κορίτσι θα υποβληθεί σύντομα σε επέμβαση πρόσθεσης τεχνητού μέλους. Οι γονείς ζητούν από το ιδιωτικό μαιευτήριο 3.000.000€ για ηθική βλάβη.

»Η αμέλεια και οι παραλείψεις των γιατρών, είχαν ως αποτέλεσμα να μην ενημερωθούν έγκαιρα για το πρόβλημα, στερούμενοι της επιλογής να λάβουν υπεύθυνα τις αποφάσεις τους. Εξαιτίας της αναπηρίας του, είναι αβέβαιο αν θα μπορέσει να διεκδικήσει το δικαίωμά του για εργασία και αν θα μπορεί να αυτοεξυπηρετείται όταν οι ίδιοι δεν θα μπορούν πλέον να το φροντίζουν», αναφέρεται στην αγωγή των γονέων.

READ more