Δεν βγαίνει τελικά σήμερα μεσημβρινό δελτίο στο Mega! Το μήνυμα του Μανώλη Καψή…

Δεν ευδοκίμησε τελικά η προσπάθεια που έγινε τις τελευταίες ημέρες για να βγει σήμερα το μεσημέρι δελτίο ειδήσεων από το Mega, με την Λίνα Δρούγκα να επιστρέφει στο τηλεοπτικό της πόστο. Οχι, οι ειδήσεις δεν επιστρέφουν στο Mega και ο κίνδυνος για να πέσει μαύρο στο κανάλι μοιάζει πιο ορατός από ποτέ, με την διαμάχη του καναλιού και της Digea να κορυφώνεται!

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν προκειμένου να βρεθούν τεχνικοί, ρεπόρτερ, λινκ αλλά και ό,τι στοιχειωδώς χρειάζεται ένα δελτίο ειδήσεων για να βγει στον αέρα, δεν κατέστη εφικτό να υλοποιηθεί η πρόθεση των εργαζομένων να βγάλουν μεσημεριανό δελτίο. Το δελτίο προγραμματιζόταν να έχει μόνο θέμα τη στάση της Digea σε ό,τι αφορά το σήμα του καναλιού,το οποίο θα αρχίσει να ασθενεί από αύριο…

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, ο Μανώλης Καψής ανέβασε το δικό του μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook!

“…Τελικά οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι, παρά τις αρχικά θετικές αντιδράσεις που με έκαναν να πιστεύω ότι υπάρχει η διάθεση να επιστρέψουμε.. αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να αρθούν οι επισχέσεις (και για νομικούς λογούς και για λογούς στρατηγικής) και οτι δεν θα βγει δελτίο.

Ήμουν της άποψης ότι πρέπει να βγούμε δυναμικά στον αέρα και να στείλουμε το μήνυμα ότι το mega είναι ζωντανό. Να θέσουμε προ των ευθυνών τους τόσο τους μετόχους, όσο και τις Τράπεζες και να αποκρούσουμε την προσπάθεια της digea να μας οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο. Δεν έπεισα.
Ειδήσεις, έστω το μεσημέρι, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, χωρίς την συμμετοχή των συνάδελφων -στα πιο κρίσιμα ρεπορτάζ- δεν βγαίνουν.
Προσπάθησα να βγάλουμε δελτίο με όσους θα ήθελαν να γίνει ακόμα μια προσπάθεια, τώρα που η διαπραγμάτευση με τις Τράπεζες είναι σε κρίσιμο σημείο, ώστε να έχουμε φωνή και “μοχλό πίεσης.” Ήταν αυτονόητο ότι κανείς συνάδελφος που έχει βρει κάπου αλλού εργασία για να τα βγάλει πέρα – απλήρωτος επί 8 μήνες από το mega- δεν θα ήταν υποχρεωμένος να δώσει το παρόν η να άρει την επίσχεση για απροσδιόριστο χρόνο.
Η πρόθεση μου ήταν να βγάλουμε ειδήσεις έως το τέλος του μήνα. Η πρόταση μου δεν έγινε δεκτή…”

Read More

And More