Δες δωρεάν την θεατρική παράσταση “Μεταξύ Πόλης και Πόλης”!

Η θεατρική ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ασοεε) παρουσιάζει Μεταξύ Πόλης και Πόλης – ΚΑΒΑΦΗΣ / BRECHT / MÜLLER. Ποια είναι η σχέση της Ιστορίας με την ατομική μνήμη; Ποια είναι η θέση του ατόμου απέναντι στην ιστορικότητα;

Τα ιστορικά ποιήματά του Καβάφη, επίκαιρα όσο ποτέ, εξερευνούν την ακμή και την παρακμή των πολιτισμών. Ο Μύλλερ εξετάζει στα ποιήματά του, που φέρουν έντονους καβαφικούς απόηχους, τους μηχανισμούς της Ιστορίας και την θέση του ατόμου απέναντι και μέσα τους. Σαν χρονική αλλά και αισθητική γέφυρα ανάμεσα στον Καβάφη και τον Μύλλερ εμφανίζεται με τη δύναμη του ποιητικού του λόγου ο άλλος μεγάλος θεατράνθρωπος του περασμένου αιώνα, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Στην θεατρική αυτή σύνθεση οι σπουδαίοι δημιουργοί συναντιούνται μέσα από τον ποιητικό τους λόγο για να εγείρουν διαχρονικά ερωτήματα πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη. Η παράσταση αποτελεί μια θεατρική διαδρομή που δίνει σώμα στον λόγο αυτόν πάνω στη σκηνή, μέσα από ένα πολυφωνικό σύνολο, έναν Χορό.

Η Θεατρική Ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκίνησε να επαναλειτουργεί το 1992. Εντάσσεται από κοινού με άλλες πολιτιστικές ομάδες (χορού, μουσικής κ.ά.) στη Φοιτητική Λέσχη του Πανεπιστημίου απ’ όπου και χρηματοδοτείται. Βασικές αρχές λειτουργίας της Θεατρικής Ομάδας του ΟΠΑ είναι η αυτονομία και η αυτοοργάνωσή της. Επιπλέον, ανήκει στον Πανελλήνιο Σύλλογο Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου. Η Θεατρική Ομάδα του ΟΠΑ προσφέρει εργαστήρια και παραστάσεις. Έχει παρουσιάσει ήδη 38 έργα σε παραστάσεις σε διάφορα θέατρα της Αθήνας.

Μεταξύ Πόλης και Πόλης
ΚΑΒΑΦΗΣ / BRECHT / MÜLLER

ΣΥΛΛΗΨΗ / ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Κ. Α.Αλάτσης

ΒΟΗΘΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ
Ξένια Τσιλοχρήστου, Μαρία Μπρα
ΣΤΟ ALTERA PARS
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 123-ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ (ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)
ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΕΩΣ ΤΙΣ 19 ΜΑΪΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 9 μμ
Είσοδος ελεύθερη (μόνο με κράτηση)
Τηλ. Κρατήσεων
6980676690

Read More

And More